advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Nog even en het echte wintersportseizoen barst weer los. Natuurlijk willen we allemaal een beetje hip erbij lopen en wil jij weten wat er hot is en wat niet tijdens je wintersport.

Trend #1: Glamping in de sneeuw

Tja, persoonlijk heb ik er nog steeds weinig mee: kamperen tijdens de wintersport. Het lijkt me zo’n gedoe om in een kleine ruimte alleen al je kleding aan te doen, je schoenen etc. Bovendien lijkt het me vooral ’s nachts erg koud. En hoe doe je dat dan met douchen en zo? Enfin, gelukkig zijn er steeds meer kampeeroplossingen die veel van deze problemen oplossen. Zo is het “glampen” wat we kennen vanuit de zomer ook doorgedrongen in de winter. Dat betekent dus lekker luxe kamperen.

Glamping in de sneeuw in de winter
Buitenkant iglo

Op steeds meer plekken kun je ook in de winter glampen. Zo kun je in Arc2000 (Les Arc -Paradiski) overnachten in een iglo in het Blacksheep Igloo Camp. Het schijnt dat dit niet heel koud is omdat je eigen lichaamstemperatuur de boel opwarmt. Sowieso is het wel de bedoeling dat je in je skikleding in bed kruipt en wordt je voorzien van lekker warme dierenvelletjes. Of je kruipt natuurlijk lekker dicht tegen je partner aan…

Glamping in de sneeuw
De binnenkant van de iglo
Glamping in de sneeuw Kuhtai
De bar in Iglu Village Kuhtai

Ook in Oostenrijk kun je slapen in een iglo, in Iglu Villages in Kuhtai om precies te zijn. Ze hebben daar, naast iglo’s die gesitueerd zijn op 2000 meter hoogte, ook een heuse bar waar je een drankje kunt doen. En aan de foto’s te zien hoef je geen koude billen te krijgen tijdens je biertje of wijntje. In Kuhtai staan 12 iglo’s; je badkamer is verwarmd, maar helaas niet op je kamer. In Kuhtai worden tal van winterse activiteiten bij de iglo’s aangeboden.

 

Ook in Zwitserland bieden ze een toffe manier van winterglampen aan: de Whitepod Eco-Luxury tenten. Deze “pods” bieden je een fantastisch uitzicht met veel aandacht voor het milieu en duurzaamheid.

Glamping in de sneeuw Eco Pod Zwitserland

Trend #2: Powder Hunten

Steeds meer reisorganisaties bieden speciale powderhuntreizen aan. Daarbij ga je georganiseerd off piste om te genieten van verse poeder. Het enige wat je vantevoren weet is wanneer je gaat en hoeveel het je kost. Maar waar precies de locatie is waar je gaat poederjagen wordt pas een paar dagen vantevoren bekend gemaakt. Dat kan trouwens ook een ander land zijn. Best spannend dus! Natuurlijk maak je tijdens deze reizen gebruik van de offpiste voorzorgsmaatregelen zoals een lawineairbag.

Trend #3: Verwarming voor koukleumen

Verwarmde sjaal
Verwarmde sjaal

Huh? Nee, niet de centrale verwarming in je accommodatie, maar verwarming in je schoenen, handschoenen, skisokken, bodywarmers, sjaals etc. Collega Thiery schreef er al eerder een artikel met de toepasselijke titel: Coole Gagdets over. Ik zeg: ik wil ze allemaal, het lijkt me heerlijk want ik ben best een koukleum. Welke lijkt jou de lekkerste?

 

Trend #4: Gadgets

Er zijn talloze gadgets te krijgen die je op je wintersport kunt gebruiken. Varierend van coole videogadgets, zoals de nieuwe GoPro 6 waarmee je kunt filmen in 4K. Dan is er nog de “FlowMotion” die je op je Go Pro kunt installeren zodat je geen schokkerige beelden maakt tijdens een afdaling. En dan zijn er nog de talloze apps waarmee je je snelheid en afstand op de piste kunt meten. Eentje die ik zelf altijd gebruik is die van Skiline.cc. Hier kun je dagelijks je afgelegde afstand zien en -handig- hij is gekoppeld aan je skipas. Het schijnt dat Google Maps je nu ook kan vertellen hoe hard je de piste af gaat. Handig, want die app staat hoogstwaarschijnlijk toch al op je mobiel en nu overal in de wintersportlanden je gewoon kunt roamen is het logisch om deze te gebruiken.

Dan is er ook nog de skibril die data van het skigebied op je skibril projecteert. Denk daarbij aan ’t weer, informatie over liften, mooie pistes etc.

Trend #5: huur een privéskigebied

Geen rijen bij de liften. Lekker rustig op de piste. Geen sporen in de maagdelijke sneeuw, behalve dan natuurlijk die trends silvertonvan jou….Klinkt goed hè? Dan moet je zelf alleen even een skigebied af huren. Het schijnt te gebeuren, voornamelijk in Amerika. Zo kun je in Colorado het Silverton Mountaingebied af huren. Neem 14.000 dollar mee en je kunt samen met 80 gasten de hele dag vol gas het gebied in. Ook in Vermont kun je bij de Hermitage Club terecht. Kosten 60.000 dollar per dag. Ook in het Yellowstonepark, in Plymouth en nog een aantal andere plekken in de VS kun je terecht.

Kennen jullie voorbeelden van gebieden die dit in Europa doen?

 

advertentie