Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vijf seizoensopeningen in oktober

Door: Maaike de Vries

Het is zover, deze maand zijn er al seizoensopeningen in de populaire regio Tirol. Dit laten de Oostenrijkers natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom zetten wij de vijf openingsevenementen in Tirol voor jou op een rijtje.
En de eerste? Die is dit weekend al! 

Van 11 tot 13 oktober – de Kaunertaler Opening

Het Kaunertal is een klein skigebied met zo’n 24 kilometer piste. Het hoogste punt ligt op 3113 meter, de Kaunertaler Gletscher. Hierdoor kan het gebied vroeg open en kan het tot laat in het seizoen open blijven.
Dit weekend vindt voor het 34e keer het openingfeest ‘de Kaunertal Opening’ plaats. Snowboarders en skiërs kunnen hun lol op in het snowpark. Natuurlijk kunnen zij er zelf hun kunsten vertonen, maar ook kan er genoten worden van snowboardshows.
Er zijn live-optredens, dj’s en er is street-food.
Ook zijn de ski- en snowboardmerken ruim vertegenwoordigd, waarbij de nieuwste boards en ski’s in  het openingsweekend gratis te testen zijn.

Openingsweekend Kaunertal Foto: pixabay
Openingsweekend Kaunertal Foto: pixabay

Van 12 tot 13 oktober – het Oktoberfest op de Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is met haar 42 kilometer piste één van de grootste gletschergebieden in Europa. Hier draait het dit weekend allemaal om het motto ‘Weißwurst meets pistenspaß’, waarmee het nieuwe seizoen wordt geopend.
Alle ingrediënten om het memorabele opening te laten worden zijn aanwezig. Livemuziek, verkleedwedstrijden, pretzels, bier en natuurlijk weißwurst. Maar, natuurlijk kan er ook geskied en geboard worden. De 3S- Eisgrat- Bahn is dit weekend extra lang open, zodat je volop kunt genieten van de pistes én van het feest.

Van 18 tot 20 oktober – de Snowboard Opening in het Stubaital

Het mag duidelijk zijn, in het Stubaital zijn ze niet vies van een feestje. Daarom zijn er twee openingsweekenden na elkaar. Dit weekend is er weer een opening, dit keer speciaal voor snowboarders. Er zijn freestyle wedstrijden, feestavonden en ook hier zijn diverse merken aanwezig waarbij je de nieuwste materialen kunt testen.

Feestelijk Stubai Foto: Pixabay
Feestelijk Stubai Foto: Pixabay

Van 19 tot 20 oktober – de Ski & Show opening op de Pitztaler Gletscher

Dankzij de hoogte van 3440 meter, is dit de hoogste seizoensopening van Tirol. Er staat veel livemuziek op het programma, er kan materiaal getest worden en ’s avonds is er een spectaculaire lichtshow op de gletscher. Overdag kun je op de pistes genieten van alle festiviteiten en ’s avonds vervolgt het feest zich in Café 3440. Het hoogstgelegen cafe van Oostenrijk op, je raadt het al, 3440 meter.

Pitztaler gletscher Foto: Maaike de Vries
Pitztaler gletscher Foto: Maaike de Vries

Van 25 tot 27 oktober – de World Cup Opening in Sölden

Tijdens dit openingsweekend ligt de focus op de World Cup races. Nationale en internationele topskiërs komen bij elkaar in Sölden voor de eerste FIS Ski World Cup wedstrijd.
Op de Rettenbach-gletscher starten de vrouwen met de reuzenslalom. Met deze wedstrijd openen zij het seizoen.
De dag erna zijn de mannen aan de beurt.
Daarnaast is er het hele weekend een feestelijk programma met muziek, eten en diverse activiteiten.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer