advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Vijf bekende Franse wintersportgebieden krijgen gezamenlijk vijf nieuwe liften. Totale kosten: 38 miljoen euro. Het gaat om Val d’Isere, Tignes, Meribel, La Plagne & Serre Chevalier.

De liften in deze gebieden worden gerund door één bedrijf, de Compagnie des Alpes en zij tekenden een contract voor de bouw van deze vijf liften. De bouw van de liften gaat deze zomer van start en ze zullen eind 2018 in bedrijf worden genomen.

Val d’Isere

In mijn favoriete dorp Val d’Isere wordt in La Daille de gondel vervangen. De nieuwe lift krijgt een capaciteit van 2800 personen per uur.

Tignes

In hetzelfde gebied als waar Val d’Isere ligt, wordt er ook in Tignes een nieuwe lift gebouwd. Het gaat om een nieuwe gondel die Brévières met La Boisse verbindt. De lift is onderdeel van een groter plan om de liften in dat gebied te vernieuwen. De nieuwe gondel vervangt maar liefst drie liften.

Meribel

In dit gebied komt een afneembare stoeltjeslift die maar liefst 3600 mensen naar boven kan brengen. Deze nieuwe lift vervangt de POMA Plan de l’Homme DCL6. Dit wordt ook de eerste keer dat er in Frankrijk een 104 Premium stoeltjes lift met verwarmde zittingen, hoofdsteunen en bubble wordt gebouwd.

La Plagne

Hier wordt een nieuwe 6 persoons afneembare stoeltjeslift die de vierzitter POMA Inversens lift, stammend uit 1987, gaat vervangen. Deze nieuwe lift kan maar liefst 3600 wintersporters naar boven brengen met een snelheid van 5,5 meter per seconde.

Serre Chevalier

Hier wordt ook een zespersoons stoeltjes lift gebouwd die twee andere stoeltjeslift vervangt. Hiermee komt een connect tussen twee belangrijke delen in het gebied tot stand. Met de nieuwe lift kunnen 3.000 mensen per uur naar boven worden gebracht.

Investeren in nieuwe liften

“We moeten blijven investeren om te vernieuwen en gasten naar onze gebieden blijven trekken”, aldus de directeur David Ponson van CDA.

Bron: planetski.eu

 

 

advertentie