Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vijf bijzonder uitdagende skigebieden

Door Isa de Laat

Bizarre pistes, veel uitdagende afdalingen of juist andere obstakels? Wanneer je op zoek bent naar wat meer uitdaging in je wintersportvakantie is dit lijstje zeker iets voor jou. 

St. Anton (Oostenrijk)

Het wereldberoemde Oostenrijkse St. Anton kunnen we in dit lijstje niet vergeten. Met 51 kilometer aan zwarte pistes is St. Anton populair onder de gevorderden skiërs.

Met uitdagende skiroutes zoals de Schindelerkar, past St. Anton helemaal in dit rijtje thuis. Een indrukwekkende afdaling is de Fang van twee kilometer lang.

De skipas van St. Anton is ook geldig in het nabijgelegen Lech, waar de ‘De Langer Zug’ ligt. De Langer Zug staat gemarkeerd als een skiroute, waar je vanaf boven letterlijk de diepte in kijkt. De Langer Zug begint met een hellingsgraad van 77 procent, waarna deze oploopt naar 80 procent. Erg uitdagend dus.

Via Lattea (Italië)

Het gebied Via Lattea heeft ruim 85 kilometer aan zwarte piste. Dit skigebied ligt op de grens van Italië en Frankrijk. Hoewel het gehele gebied beschikt over genoeg uitdagende pistes, zijn de pistes in Frankrijk eenvoudiger dan die van Italië. Een uitdagende piste is de buckelpiste op de Motta. Daarnaast is de 3 fournéous ook een erg steile en uitdagende helling, die vaak niet geprepareerd is.

Andermatt (Zwitserland)

Het Zwitserse Andermatt staat bekend om de off-piste mogelijkheden voor de freeriders. Vooral de top van het gebied, de mooie Gemsstock, is beroemd bij freeriders. De Gemmstock zie je dan ook regelmatig voorbijkomen in freeridefilms. Gemmstock beschikt over Tiefschneegedeelten, veel off-piste mogelijkheden en buckelpistes.

Verbier (Zwitserland)

Verbier is een dorp wat onderdeel uitmaakt van het beroemde Les Quatre Vallées. Voor de echte freeriders is dit een bekende plek. Zo is het dan ook geen wonder dat hier elk jaar de laatste halte van de Freeride World Tour georganiseerd wordt, genaamd ‘The Verbier Extreme’.

In Verbier, vanaf het hoogste punt in Les Quatre Vallées, vertrekt een ‘heftige’ zwarte piste. De afdaling heeft een hellingsgraad van 77 procent en beschikt over veel ijzige plekken en buckels. Ook de Bec des Rosses is geschikt voor de durvers, met op veel plekken afdalingen van 55 tot 60 graden.

Chamonix (Frankrijk)

Chamonix tovert zich bij verse sneeuw om tot een poederparadijs voor freeriders. vanaf de ruim 3800 meter hoge Aiguille du Midi heb je een 20 kilometer lange schitterende off-piste ervaring over de gletsjer aan de voet van de Mont Blanc (met gids).

Chamonix is het thuis van de Franse berggidsenschool en de Franse skilerarenopleiding. Veel wintersporttalent brengt een bezoek aan dit poederparadijs waar veel steile afdalingen te vinden zijn.

(Visited 632 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer