advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Vier gewonde wintersporters door ongeluk met skilift in Zwitserland

Door Edwin Hagenouw

Bij een ernstig ongeluk met en stoeltjeslift in Zwitserland raakten donderdagavond vier mensen gewond, van wie twee ernstig. Het ongeval gebeurde bij Stoos, een skigebied in het kanton Schwyz toen rond 22.00 uur een groep mensen terugkeerde van een bedrijfsuitje van de 1.922 meter hoge Fronalpstock naar het dal.

Pistenbully

Plots viel een van de stoeltjes, waarop drie mannen en een vrouw zaten, tien meter naar beneden. De gewonden werden door reddingshelikopters naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Een 33-jarige vrouw en een 40-jarige man vechten voor hun leven. Volgens de initiële kennis was de oorzaak van het ongeval waarschijnlijk een gespannen liertouw op een pistenbully. Hoe deze de stoeltjeslift heeft kunnen raken wordt nog onderzocht.


Lees meer wintersportnieuws op Snowrepublic.nl


 

advertentie