Vier activiteiten voor een winterse trip naar het Noorden!

Informatie en foto’s van Snowrepublic travel-partner: Voigt Travel

E

en duik in een hot spring in IJsland, een rendiersledetocht in Lapland of een boottocht door de fjorden in Noorwegen. Allemaal bekende en bijzondere activiteiten die je natuurlijk moet ondernemen als je naar het Noorden vertrekt. Maar er zijn ook genoeg onbekende(re) belevenissen die een plekje op je bucketlist verdienen!

1. Schaatsen door de wildernis in Lapland

Doe zoals de Zweden en stap met je ijzers onder je voeten op metersdik natuurijs. Je kunt op veel plekken schaatsen in Zweden, zoals in de regio Dalarna in het midden. Maar ook in Zweeds Lapland waar het ijs meters dik is en de natuur ruiger is. Het schaatsseizoen hier kent zes maanden en het je kunt er vanaf half oktober al terecht!


Zie je het al voor je? Een avontuurlijke schaatstocht die je afsluit met een kampvuur gevold door het noorderlicht? Wij wel! Onze reporter maakt het allemaal nog een beetje extremer. In voorbereiding op de extreme expeditie naar het Baikalmeer in Rusland, verblijft ze nu al wekenlang in Zweeds Lapland, waar ze schaatst en slaapt op het ijs van bevroren meren. Lees hier haar verhaal.

2. Rook de tent uit in een Finse sauna

Finland, het land van de sauna’s. Niet gek dat je hier verschillende soorten sauna’s vindt. De rooksauna is hier één van. Deze wordt ’s ochtends vroeg al opgestookt met hout zodat je aan het einde van de dag heerlijk kunt relaxen. Ontdek de rooksauna van Isokenkaïsten Klubi in het oosten van Fins Lapland, uitgeroepen tot één van de acht beste sauna’s van Finland.

Of stap in de rooksauna van Hotel Jeris in het noorden van het land. Afkoelen na de sauna kan door een duik in een ijswak. Beter kan het niet toch?

3. Stap op een fatbike in Noorwegen

Fatbiken, we hebben er al vaker over geschreven maar wist je dat de fjorden van het schiereiland Malangen de perfecte omgeving bieden voor deze activiteit? Steile pieken en metershoge bergen typeren de kustlijn van deze eilandenarchipel in het noorden van Noorwegen. Een fatbike is de ideale wijze van transport om van deze omgeving en de uitzichten te genieten!

4. Bekijk het Noorderlicht vanuit een warm bad.

Het Noorderlicht spotten is al een magische ervaring an sich, maar wat is er beter dan deze ervaring te combineren met een andere spectaculaire activiteit? In het noorden van IJsland vind je de Mývatn Nature Baths waar de lokale bewoners vaak te vinden zijn. Stap in één van de natuurbaden en geniet van het noorderlicht dat aan de hemel danst! Een warm bad en een lichtshow en dat allemaal op natuurlijke wijze! Perfect!

Deze tekst is geschreven door Ilse Nijhof op basis van teksten Eline van Dam van Voigt Travel 


Lees hier alles over Lapland op snowrepublic.nl


(Visited 196 times, 1 visits today)