Verwachtingen en trends voor seizoen 2018-2019

Door: Hans Verweij

We schrijven vandaag vijftien oktober en vanmiddag zat ik met vijfentwintig graden Celsius buiten op een terras. Dagelijks sneuvelen de warmterecords en ik moet met enig schuldgevoel toegeven, ik vind het heerlijk. Na een bizarre zomer met enkel mooi weer en in het achterhoofd de daaraan voorafgaande winter met de ene sneeuwdump na de andere, begin ik langzaam te denken aan hoe de komende winter zal gaan verlopen. Na het lezen van de meest bizarre theorieën over de strengste winter ooit die gaat komen geloof ik zelf dat verder vooruit kijken dan een dag of zeven al heel wat is. Laten we hopen op een mooie winter met veel sneeuw in de nacht en overdag stralende zon.

Trends 2018/2019

Van 3 tot 6 februari 2019 presenteren meer dan 2.800 exposanten hun nieuwste sportproducten op het gebied van Snowsports, Outdoor, Health & Fitness, Urban en Teamsports tijdens de ISPO beurs in München. Fabrikanten als HEAD, Bludan, Goodboards, Elan en vele anderen tonen de trends voor het komende wintersportseizoen.

  • Sneeuwschoenen die worden omgezet in ski’s voor afdalingen
  • Vouwende ski’s voor freeskiïng
  • Snowboards voor alle doeleinden en nog veel veel veeeeel meer

In een notendop

innovatieve materialen, nieuwe interpretaties en all-mountain gear zijn ontworpen om bestaande en nieuwe klanten te inspireren.

Een voorbeeld: HEAD
Met succes gebruikt het bedrijf uit Feldkirchen bij München koolstofgrafeen in plaats van metalen. Volgens de fabrikant maakt dit schoenen en ski’s bijzonder licht en sportief. “Grafeen, koolstof enzovoort, alle materialen die we gebruiken in de nieuwe Light-Tec-generatie van V-vormen zijn materialen waarbij ik een extreem hoogwaardig, extreem sportief product heb zonder echt prestatieverlies”, legt Matthias Klaiber uit, promotie manager bij HEAD.

Een verdere trend: bekende producten worden functioneel uitgebreid. Bludan’s sneeuwschoenen zijn nu ook downhill gliders. Na de beklimming met ski- of bergschoenen worden de schoenen in een mum van tijd glijvlakken.

opvouwbare ski’s voor freeskiing en langlaufen kunnen eenvoudig worden vervoerd aan de rugzak of in de kofferbak

Opvouwbare ski

Elan vertrouwt ook op flexibiliteit. De opvouwbare ski’s voor freeskiing en langlaufen kunnen eenvoudig worden vervoerd aan de rugzak of in de kofferbak. De ski is nog steeds uiterst flexibel en stabiel.De snowboardfabrikant Goodboards combineert plezier en betrouwbaarheid in zijn rotorboard. “We hebben een all-mountain twin tip, een bord waarmee ik de hele dag op de berg kan spelen”, legt de oprichter van Goodboards, Josef Holub uit. Het bord is ook bijzonder breed om zelfs de voeten van een grote man te accommoderen,” legt de ondernemer verder uit. Ook GoodBoards is aanwezig op de ISPO München.

Eén ding is zeker. Op of buiten de piste: wintersportproducten worden steeds geavanceerder en individueler. De ISPO München 2019 biedt het eerste beeld van deze ontwikkeling. Je vindt op deze beurs de juiste uitrusting voor elke wintersport discipline.

Wat kan je dit seizoen van mij verwachten?

Ik zal komend seizoen, buiten mijn culinaire bijdragen, ook veel video’s gaan delen. Het testen van de nieuwe GoPro Hero Black7 die zojuist binnen is bijvoorbeeld. Ik ben erg benieuwd hoe de verbeterde stabilisatie zich zal manifesteren tijdens het skiën. Ook aandacht voor post (nabewerking), colouring en met welke apps en programma’s je dit kunt doen.

Ik wens jullie allemaal alvast een heel sneeuw- én zonrijk winterseizoen toe!

(Visited 628 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer