advertentie
Rab Microlight

Eerder deze week meldden we al dat de situatie in het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis erg spannend was door alle rotsblokken en gesteente dat daar beneden is gestort. Hierdoor is de toegangsweg Serfauser Strasse afgesloten, en blijft nog zeker anderhalve maand dicht. In de tussentijd wordt er met man en macht gewerkt om een omleidingsroute in te stellen, maar dat gaat langzamer dan gepland.

Ladiser Strasse pas zaterdagochtend open

Eerder was er sprake dat weg op vrijdag open zou gaan, maar dat lukt helaas niet. De grond is opnieuw in beweging gekomen en het gevaar van vallende rotsblokken is nog niet geweken. Er wordt nu gestreefd naar zaterdagochtend vroeg. Het wordt dus bijzonder spannend of de circa 20.000 wintersporters die op dit moment in Serfaus-Fiss-Ladis zitten het gebied op zaterdag-wisseldag kunnen verlaten.
Ook onze eigen reporter Saskia zit op dit moment in Serfaus. Zij gaat waarschijnlijk toch proberen al op vrijdag via de noodweg het gebied te verlaten.

Ligging van de vervangende weg
Ligging van de vervangende weg

Alleen de noodweg blijft dan nog over

Of Serfaus het gaat redden om de weg daadwerkelijk zaterdagochtend open heeft valt natuurlijk nog te bezien. De enige andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de noodweg. Die weg is eigenlijk een wandelpad: onverhard, steil en glibberig. Ook kunnen auto’s elkaar niet passeren, aangezien het maar een smal weggetje is.
Sowieso worden wintersporters die deze dagen aankomen alleen maar toegelaten op de noodweg als ze beschikken over een 4×4. Van zeven uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends is de weg gesloten voor alle verkeer.
Alle anderen dienen hun auto in Prutz of Ried te parkeren, en worden met hun bagage in een shuttlebus naar de bestemming gebracht.

Voor een idee van de staat van de noodweg, zie deze korte video van twitteraar Jan Veltmans.

Blijf op de hoogte via de Twitter-pagina en de website van Serfaus-Fiss-Ladis.

Bron en foto: www.tirol.gv.at

advertentie

Buro Scanbrit