Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Kaasfondue direct in jouw brievenbus

Door Carole Gölitz

Voor mij hoort kaas gewoon bij een wintersportvakantie. Maar door alle huidige reisrestricties kan ik de komende weken helaas niet van alle kaasspecialiteiten uit de Savoie in Frankrijk genieten. Kaasfondue, tartiflette, raclette, crôute de fromage, oh wat ga ik het missen! Maar voor alle kaasliefhebbers onder ons heb ik goed nieuws. Als wij niet naar de kaasfondue in de bergen kunnen gaan dan komt je lievelingskaasfondue bij je thuis. Gewoon door de brievenbus! Oui oui en dat hebben mijn lieve buren in Haarlem bedacht. 

Kaasfondue staat voor gezelligheid. Foto: Angela Pham, Unsplash

Kaasfondue voor Thuis

Ik woon in het centrum van Haarlem. Niet alleen in de mooiste en gezelligste straat van de stad, maar ook naast één van de oudste restaurants van Haarlem:  In ’t Goede Uur. Het restaurant van Anne, Henk en Elise staat bekend om hun kaasfondues en de gezelligheid. En beiden missen veel mensen nu enorm. Toen alle restaurants op slot gingen begon de familie Meijer Kaasfondue voor Thuis te verkopen.

Dat bestel ik regelmatig. Vooral als het buiten koud en donker word. Voor mij is dat lekker en handig. Ik hoef niet ver te lopen om mijn lievelingskaasfondue op te halen. Maar ja, niet iedereen woont in Haarlem, Heemstede of Aerdenhout. Gelukkig zitten de ‘kaaskoppen’ van In ’t Goede Uur nooit stil Met twee vrienden, die de keuken van het restaurant werkten en tegenwoordig actief in webdevelopment en online marketing zijn, hebben zij een nieuwe service ontwikkeld.

Romig en van topkwaliteit

Zij staan samen in voor de romigste, meest smaakvolle kaasfondues van Nederland. Zonder toevoegingen, van topkwaliteit, vers in het restaurant bereid en naar jou verstuurd in een vacuüm verpakking. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de kaasfondue even opwarmen, een brood snijden en heerlijk Bourgondisch genieten. Want wat is er lekkerder en gezelliger dan samen boven een pannetje dampende kaas hangen? Precies! En dat kan nu dus ook thuis.

Kiezen maar!

Je kunt kiezen uit maar liefst acht (!) verschillende soorten verse kaasfondue. Ga je voor een klassieke kaasfondue bereid met biologische Goudse kaas, Zwitserse Gruyère en een scheutje kirsch, voor een kaaasfondue met Haarlemse Jopen bier of wil je liever een iets meer originele variant? Ga dan voor de kaasfondue met bospaddenstoelen (mijn favoriete) en een scheutje witte port, of de kaasfondue provencale of die met truffel. De laatste wordt gemaakt met Gruyère, Manchego, boerenkaas, truffeltapenade en afgemaakt met een scheutje grappa.

In vijf simpele stappen voel je je bijna zoals op wintersport! Klaarzetten, uitpakken, smelten, roeren en serveren; meer is er niet nodig om als God in Frankrijk te genieten van het ultieme comfort food!  Bon appétit!


Serveer- en voorbereidingstips vindt je ook op de website van versekaasfondue.nl


(Visited 553 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer