Verse sneeuw in aantocht!

Door: Maaike de Vries

Terwijl wij hier de hittegolf uitzwaaien en nog even lekker nazomeren, doet Koning Winter vast zijn intrede in Oostenrijk. De eerste sneeuw is in aantocht! Volgens de weerberichten mogen we daar begin volgende week de eerste centimeters verwachten.

Verse sneeuw in aantocht
Verse sneeuw in aantocht
Foto: Maaike de Vries

De meeste skigebieden gaan begin december pas open. Nog zo’n 100 dagen voor we echt van de sneeuw kunnen gaan genieten dus. Maar dat neemt niet weg dat het fijn is dat de eerste vlokken al gaan vallen en dat het aftellen kan gaan beginnen! Bijvoorbeeld in Sportgastein, daar worden dinsdag in zowel het dal als op de top al enkele centimeters verwacht.

Sneeuw Sportgastein (1590 m - 2700 m)
Sneeuw Sportgastein (1590 m – 2700 m)
Bron: sneeuwhoogte.nl

Köningsleiten, Gerlos, Obertauern, Wagrain en nog vele andere dorpen worden begin volgende week verblijd met de eerste vlokken. Ook in Frankrijk, Italië en Zwitserland zullen de eerste centimeters gaan vallen. Hier beperkt dit zich nog tot de toppen.

Het zijn nog slechts centimeters dus we hoeven ons nog geen zorgen te maken over situaties zoals afgelopen seizoen toen de sneeuwval extreme waarden bereikte.

Bron: sneeuwhoogte.nl

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer