advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Verse sneeuw in aantocht!

Door: Maaike de Vries

Terwijl wij hier de hittegolf uitzwaaien en nog even lekker nazomeren, doet Koning Winter vast zijn intrede in Oostenrijk. De eerste sneeuw is in aantocht! Volgens de weerberichten mogen we daar begin volgende week de eerste centimeters verwachten.

Verse sneeuw in aantocht
Verse sneeuw in aantocht
Foto: Maaike de Vries

De meeste skigebieden gaan begin december pas open. Nog zo’n 100 dagen voor we echt van de sneeuw kunnen gaan genieten dus. Maar dat neemt niet weg dat het fijn is dat de eerste vlokken al gaan vallen en dat het aftellen kan gaan beginnen! Bijvoorbeeld in Sportgastein, daar worden dinsdag in zowel het dal als op de top al enkele centimeters verwacht.

Sneeuw Sportgastein (1590 m - 2700 m)
Sneeuw Sportgastein (1590 m – 2700 m)
Bron: sneeuwhoogte.nl

Köningsleiten, Gerlos, Obertauern, Wagrain en nog vele andere dorpen worden begin volgende week verblijd met de eerste vlokken. Ook in Frankrijk, Italië en Zwitserland zullen de eerste centimeters gaan vallen. Hier beperkt dit zich nog tot de toppen.

Het zijn nog slechts centimeters dus we hoeven ons nog geen zorgen te maken over situaties zoals afgelopen seizoen toen de sneeuwval extreme waarden bereikte.

Bron: sneeuwhoogte.nl

 

 

advertentie