Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In Oostenrijk lopen de coronabesmettingen de laatste weken ook hard op. Om te voorkomen dat de IC overbezet raakt heeft de Oostenrijkse overheid daarom een stappenplan van 5 stappen gemaakt, waarbij de IC bezetting leidend is. Vanwege de hard oplopende besmetting gaan er in deelstaat Tirol vanaf 8 november 2021 verscherpte coronamaatregelen in. Vanaf deze datum gaat men naar Stufe 2 in het stappenplan van coronamaatregelen, wat ook invloed heeft op de apres-ski.

Oplopende besmettingen

Deelstaat Tirol registreerde in de afgelopen 48 uur 738 coronabesmettingen. Men verwacht daarbij ook oplopende ziekenhuisopnames en toename van de bezetting van de intensive care bedden. Vrijdag werden 20 Covid-intensive care-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen van Tirol. “Volgens de huidige voorspellingsmodellen kunnen het er eind volgende week 30 zijn”, aldus Tirol. Dat is voor een deelstaat als Tirol veel. Daarom zal de deelstaat vanaf 8 november zijn coronamaatregelen verscherpen. 

Vooral voor ongevaccineerde Oostenrijkres zijn er aanscherpingen: nachtgastronomie (en dus ook apres-ski) en evenementen voor meer dan 500 personen zijn vanaf die datum alleen mogelijk voor gevaccineerden en herstellenden. Ook wordt de mondkapjesplicht uitgebreid: voor de detailhandel, musea en bibliotheken is dan voor iedereen een FFP2-masker nodig.

Stufe 2 aan coronamaatregelen in Tirol

  • De aanscherping is gericht op twee hoofdgebieden, namelijk in de nachtgastronomie en op grote evenementen vanaf 500 personen. Deze uitgaansmogelijkheden mogen alleen nog bezocht worden door genezen of gevaccineerde Oostenrijkers.
  • In musea en bibliotheken evenals in de hele handel (inclusief winkelcentra) geldt in Tirol een FFP2-maskerplicht .
  • 2.5G-regel (hersteld, gevaccineerd of PCR-test) in de medische sector (verpleeghuizen, ziekenhuizen, enz.)
  • Antigeentests niet meer geldig, alleen nog PCR-testen. De testmogelijkheden in Tirol worden uitgebreid.
verscherpte coronamaatregelen tirol
Overzicht verscherpte maatregelen in Tirol Bron: Land Tirol


Uitgangspunt bij alle maatregelen is de bezetting op de IC. Het doel is te voorkomen dat de ziekenhuiscapaciteit overbelast raakt. Maar ook om te voorkomen dat Oostenrijk als risicogebied wordt aangemerkt. Benieuwd naar alle maatregelen in Oostenrijk? In dit artikel zetten we wat antwoorden op een rij.

“Geen alternatief”

Voor Tiroler gouverneur Günther Platter (ÖVP) is er geen alternatief voor de strengere maatregelen. “Volgens de verantwoordelijke artsen is het op dit moment op sommige gebieden niet meer uit te sluiten dat de reguliere zorg en operaties binnen afzienbare tijd moeten worden uitgesteld.” Hoofd van de Tiroler Provinciale Gezondheidsraad Annette Leja (ÖVP) benadrukt: “Met een doordachte, maar gerichte aanscherping willen we de momenteel zeer dynamische ontwikkeling afvlakken en afremmen. Helaas is dit momenteel nodig als we onze ziekenhuizen de komende weken niet weer aan de rand willen brengen van wat mogelijk is, zoals momenteel voorspeld wordt.”

LET OP:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundesministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: Tiroler Tageszeitung, Kronen Zeitung
Hoofdfoto: Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 1.664 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer