Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

17 positief geteste personen lijken variant te hebben

Door: Ilse Nijhof | Bron: tt.com | Foto: Pixabay

D

e Britse coronavariant lijkt nu ook in Tirol aangekomen te zijn. In Jochberg zijn er vermoedens van de Britse coronavariant bij tenminste 17 positief geteste personen. De staat en het ministerie van Volksgezondheid roepen nu alle inwoners op om zich te laten testen.


Klik hier en maak kans op een luxe skivakantie naar Ski amadé in Oostenrijk

 

Meeste van hen zijn Brits staatsburger

Na een eerste test die afgelopen maandag is gedaan zijn de vermoedens tot stand gekomen. Een definitief resultaat volgt binnen een week. Het merendeel van de positief geteste mensen is Brits staatsburger. Ze verblijven in Tirol voor een opleiding tot skileraar. De laatste mensen zijn op 18 december gearriveerd in Tirol. De reis werd gemaakt over land en door de lucht. Er wordt benadrukt dat er geen skilessen waren en dat er geen contact was met studenten. Vanaf 22 december werd het landingsverbod voor vliegtuigen uit Groot-Brittannië ingesteld.

Inwoners worden opgeroepen om te testen

Federaal minister Rudolf Anschober stelt dat alleen samen de verspreiding tegen kan worden gegaan. Daarom zijn de inwoners opgeroepen om te testen uit voorzorg. Gezondheidsraadslid Bernhard Tilg voegt daaraan toe: “Ook al is het op dit moment nog steeds een eerste vermoeden, willen we op zeker spelen en geen tijd verliezen.” Er wonen zo’n 1500 mensen in gemeente Jochberg. Het enige wat ze moeten doen is telefonisch aanmelden met de mededeling dat ze zich na de oproep willen laten testen.

De betrokken personen en hun naasten zijn onmiddellijk geïsoleerd.

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.