Toerskiën in Karinthië

De ongerepte natuur in en op de ski’s het open gebied verkennen… Rugzak, stijgvellen en toerbindingen vormen de basisuitrusting voor ons uitstapje naar de skitochtenparadijzen van Karinthië.

De Nockberge trail

De Karinthische winter heeft iets nieuws: toerskiën op de Nockberge trail die de vijf skigebieden Katschberg, Innerkrems, Turrach, Falkert en Bad Kleinkirchheim/St. Oswald met elkaar verbindt. De trail is geschikt voor toerskiërs die al enige ervaring met het toerskiën hebben, een goede conditie hebben en niet van hoogalpine passages houden. Elke etappe duurt maximaal zes uur.

Onderweg kun je op bepaalde plekken ook gebruikmaken van de liften en kabelbanen. Daardoor kun je flink wat hoogtemeters besparen. Ook bijzonder: bij het afleggen van de Nockberge trail overnacht je zoals tijdens andere meerdaagse skitochten niet in slaapzalen, maar in uitstekende (wellness-)hotels met een uitstekende Alpen-Adria-keuken.

Skitochten in de Hohe Tauern

De nationale-park-regio in Karinthië: Grossglockner/Heiligenblut, Mölltaler Gletscher, Ankogel.

Karinthië
Toerskiën in Karinthië. Foto: Franz Gerdl, Kärnten Werbung

Wanneer de eerste sneeuw laat in de herfst de berghellingen wit kleurt, worden de Hohe Tauern overgenomen door een stilte die ongewoon is voor deze moderne hectische tijd, en die hier tot diep in het voorjaar blijft heersen. Wie dan niet per kabelbaan, maar op eigen spierkracht ver van de drukte van de pistes de toppen beklimt, ontdekt een schitterende, natuurlijke wonderwereld – het verborgen skitochtenparadijs van de oostelijke Alpen! Lees hier alles over skitochten in de Hohe Tauern.

Skitochten in de natuurarena van Karinthië

Nassfeld/Pressegger See – Lesachtal – Weissensee

Afdalingen door de pure natuur – de natuurarena van Karinthië opent een nieuwe dimensie voor toerskiërs! Want ver van de massa’s vindt u in het Lesachtal de meest ongerepte landschappen. De natuurarena van Karinthië

Toerskiën Karinthië
Toerskiën in Karinthië.

Toerskiën in Dobratsch

Het voormalige skigebied Dobratsch is een paradijs voor toerskiërs. Beginners kunnen de top het best eerst vanaf de Rosstratte benaderen. Voor de 430 hoogtemeters is ongeveer een uur nodig. Gevorderden beginnen al in Heiligengeist en klimmen dan met stijgvellen onder hun ski’s langs de oude skipiste omhoog.

Toeskiën Villach
Toerskiën Villach. Foto: Region Villach , Region Villach Tourismus GmbH

Een schitterende skitocht, en gegarandeerd zonder lawines. Daarvoor is in elk geval behoorlijk wat beenkracht nodig, want de 1180 hoogtemeters tot aan de top moeten wel eerst bedwongen worden. Trouwens: in het Heidialm Skipark op de Falkert gaat in november het 1e Karinthische skitochten-oefenpad open. Toerskiën in de regio van Villach


Selecteer je toerskitochten op de website van Karinthië


(Visited 347 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer