Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

De voorspelde winterinval (zie ons bericht van gisteren) met veel sneeuw is begonnen. De zware sneeuwval heeft vanmorgen voor een hoop chaos op de weg gezorgd. Zo waren op veel plekken sneeuwkettingen nodig om de sneeuw te trotseren, zoals op de Arlbergsnelweg (S16), de Mühlviertler Straße (B310) en talrijke andere rijkswegen in Oostenrijk. Talloze vrachtwagens en auto’s kwamen vast te zitten in de sneeuw met talrijke afsluitingen van wegen als gevolg.

De ANWB meldde vanmorgen al dikke files in Oostenrijk:

Stormachtig

In Tirol werden vooral de regio Kitzbühel, de Tux- en Zillertaler Alpen en het Wörgl-gebied donderdagochtend getroffen door sneeuw en gladheid. Daarnaast zijn er her en der stormachtige windstoten gemeten. In lager gelegen gedeeltes stormde het eveneens en kwam de neerslag in de vorm van regen. Vrijdag zal de bewolking nog overheersen, maar in de loop van de dag wordt het steeds zonniger. De wind blijft stormachtig. In de nacht op zaterdag valt er weer regen en sneeuw. De sneeuwgrens zal naar verwachting dalen tot 600 meter. 

Kijk, zo hard waait het momenteel:

Heel veel sneeuwval verwacht

De komende dagen wordt een enorme bak aan sneeuw voorspeld. Als je op onderstaande kaart kijkt dan zie je dat vooral oostelijk van Innsbruck in de prijzen valt. Voor een uitgebreid weerbericht én nog meer toffe weerkaarten kijk je bij Alpenweerman.nl.

De voorspelde sneeuwval voor de komende 72 uur. Bron: Alpenweerman.nl.

In Ramsau (Dachstein) verdwijnen de auto’s langzaam onder de sneeuw…..

Waarschuwing voor toenemend lawinegevaar in heel Tirol

In Tirol zal de recente sneeuwval in combinatie met de harde wind de komende dagen tot een verhoogd lawinegevaar gaan leiden. Vooral in het oosten van het land kan het waarschuwingsniveau 4 worden bereikt. In de rest van het land wordt het lawinegevaar gemeld op niveau drie – het niveau waarop statistisch de meeste lawineongevallen plaatsvinden.

Hans ter Braak meldde zojuist op Twitter al dat de eerste dalen zijn afgesloten vanwege lawinegevaar:

Blijf op de piste

Norbert Lanzanasto van de lawinewaarschuwingsdienst Tirol: “We raden wintersporters ten zeerste aan om op de pistes te blijven. Ga je offpiste dan zijn goede ervaring, de juiste equipment, een gids, kennis en defensief gedrag noodzakelijk. De redenen voor de delicate situatie zijn de combinatie van veel verse sneeuw, wind en een zwak sneeuwdek. Luister naar het advies van de locals”

Deze timelapse geeft goed weer hoe hard het momenteel sneeuwt in de oostelijke Alpen:

Ook in Filzmoos dumpt het al aardig:

Hoofdfoto: Pixabay (ter illustratie)

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer