Aberg © Claudia Ziegler


 

Waar en wanneer wordt het druk richting de wintersport?

Door Edwin Hagenouw | bron: anwb.nl

Zoals je van de ANWB en Snowrepublic gewend bent adviseren we je graag over alles wat met wintersport te maken heeft. Dit weekend start de krokusvakantie in de regio’s Midden en Zuid. Wintersporters die dit weekend met de auto richting de sneeuw gaan, moeten al vanaf vrijdagmiddag, maar vooral zaterdag rekening houden met lange files richting de wintersportgebieden. In de Franse Alpen is deze zaterdag de drukste dag van het wintersportseizoen.

Wij begrijpen nog steeds niet waarom niet veel meer accommodaties de mogelijkheid bieden voor een verblijf van zondag tot en met zondag. Een beetje spreiding van de verkeersdrukte zou zowel de heen- als de terugreis naar de Alpen een stuk relaxter maken.

Verkeer in Duitsland

Vrijdagmiddag worden in Duitsland al de eerste opstoppingen naar het zuiden verwacht. De grootste drukte is op zaterdag met piekuren tussen 09.00 en 15.00 uur. Dan wordt het aansluiten in files op de A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München – Salzburg, A9 Neurenberg – München en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

De grootste drukte is op zaterdag met piekuren tussen 09.00 en 15.00 uur


Bekijk hier de actuele verkeersinformatie Duitsland


Verkeer in Oostenrijk

Vakantiegangers in Oostenrijk moeten vooral zaterdag voorbereid zijn op veel vertraging. De grootste knelpunten zijn de Fernpasroute (B179) tussen Füssen en Reutte, de A10 bij Salzburg, de S16 bij Bludenz en de A12 tussen Kufstein en Landeck. Ook op de toegangsroutes naar de skigebieden loopt het verkeer op veel plaatsen vast. Zaterdagmiddag na 14.00 uur neemt de drukte af.

Zaterdagmiddag na 14.00 uur neemt de drukte  richting oostenrijk af

druk richting wintersport
Zo zien de wegen naar Oostenrijk eruit als de drukte voorbij is dit weekend. Foto: Edwin Hagenouw

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie Oostenrijk


Verkeer in Zwitserland

In Zwitserland zijn zaterdag de A1 Zürich – Bern en de A9/A12 tussen Martigny en Vevey de grootste bottlenecks.


Bekijk hier de actuele verkeersinformatie Zwitserland


Verkeer in Frankrijk

In de Franse Alpen is deze zaterdag de drukste dag van het wintersportseizoen. Er staan lange files op de routes naar de wintersportgebieden met piekuren tussen 10.00 en 13.00 uur. De knelpunten liggen ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. De laatste kilometers van de N90 van Albertville naar Bourg St. Maurice bij Moûtiers kosten de meeste tijd.

De knelpunten in Frankrijk liggen ten oosten van Lyon


Bekijk hier de actuele verkeersinformatie Frankrijk


Bron: anwb.nl

sneeuw
Dit is de beloning als je alle verkeersdrukte hebt doorstaan. Foto: Edwin Hagenouw

LEES ALLES OVER WINTERSPORTWEER EN VERKEER OP SNOWREPUBLIC

(Visited 1.245 times, 1 visits today)