Wintersport in Noorwegen, je hebt het al een aantal keer voorbij zien komen. Je interesse is gewekt, want zo’n sneeuwscootersafari of hondensledetocht lijkt je supergaaf. Ook het noorderlicht staat nog hoog op je bucketlist, maar tóch houdt iets je nog tegen. Misschien twijfel je of je de Alpen gaat missen of wil je eerst iets meer weten over de kosten van een wintersportvakantie in Noorwegen.

Wellicht hik je ertegenaan om zonder eigen auto op pad te gaan. Of misschien ben je bang dat het er erg koud of donker is. Wat het ook is, wij bespreken het in dit artikel. Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal klaar om een wintersportvakantie in het prachtige skigebied Trysil in Noorwegen te boeken!

Skigebied Trysil is bijzonder sneeuwzeker

In no time sta je op de piste

Noorwegen is als wintersportland momenteel echt trending. Geen wonder, want met de rechtstreekse charterverbinding van BBI Travel naar Scandinavian Mountains Airport sta je sneller op de pistes van skigebied Trysil dan dat je naar de Alpen rijdt!

Je kunt kiezen of je vertrekt vanaf Schiphol of Groningen Airport Eelde. Dat klinkt misschien prijzig, maar het valt hartikke mee. Vertrek je vanaf Groningen, dan kun je de auto voor de duur van je verblijf gratis parkeren. Bovendien mag je naast je ruimbagage van 20kg ook nog gratis 15kg aan skiuitrusting meenemen. Geen skihuur nodig dus en je staat gewoon op je eigen materiaal. Wel zo comfortabel!

Een inbegrepen transfer brengt je binnen 45 minuten van het vliegveld naar je accommodatie in Trysil. ’s Ochtends stap je zo vanuit je woonkamer de piste op, want vrijwel alle huisjes en hotels zijn ski-in ski-out en gelegen vlakbij restaurants en winkeltjes. Je gaat je eigen auto geen seconde missen.

Wil jij een lang weekend op wintersport in Trysil?
Vanaf woensdag 10 januari 2024 vliegt BBI Travel ook op woensdag van Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains. Lees meer.

Er zijn pistes voor iedere wintersporter

Maar Noorwegen is toch heel duur?

Het klopt dat Noorwegen een rijk land is, waardoor het als vakantieland voor ons Nederlanders vaak duurder uitvalt. Maar: in totaal ben je voor je wintersportvakantie in Noorwegen ongeveer hetzelfde bedrag kwijt als in de Alpenlanden. De skipassen in Trysil zijn goedkoper dan in de traditionele skigebieden. Ook voor je verblijf ben je doorgaans iets voordeliger uit. Bovendien bespaar je natuurlijk op je brandstofkosten. Boodschappen zijn dan wel weer prijziger in Noorwegen en ook alcohol is vanwege de hoge belastingen veel duurder dan wij gewend zijn. Een goed excuus om op het vliegveld nog even in te slaan!

Natuurlijk kun je je eigen vakantie zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Bij BBI Travel boek je een complete wintersportvakantie voor ieder budget. De pakketreizen zijn inclusief vlucht, verblijf en transfers. Houd wel wat ruimte in je budget over voor een sneeuwschoenwandeling, hondenslede- of sneeuwscootertocht, want die wil je zeker weten bijboeken als je naar Trysil gaat!

Een sneeuwschoenwandeling wil je zeker bijboeken. Fotocredits: Wolverine Adventures

Hoe is de sfeer in Noorwegen?

Hoe zit het nou met die typische wintersportvibe, is dat een beetje te vinden in Noorwegen? Jazeker! Langs de kant van de pistes vind je verschillende eettentjes waar je dan misschien geen kaiserschmarren kunt bestellen, maar wel spaghetti, goulashsoep of elandworst met friet. Neem bijvoorbeeld Skihytta, een knus blokhuttenrestaurantje direct aan de piste waar binnen een gezellig haardvuurtje brandt. Buiten op het terras staan de biertafels en ligstoelen die je ook tegenkomt in de Alpen. Kom je hier op een zonnige dag, dan is het terras de place to be!

Voor goede aprѐs-ski en dat echte wintersportgevoel ga je in Trysil naar Laaven. Overdag kun je hier terecht voor een ‘heisse choco’, een betaalbare hap of om op te warmen bij de haard. Op vrijdag en zaterdag wordt Laaven ‘s avonds omgetoverd tot een heuse aprѐs-ski bar. En als er iets is waar de Noren goed in zijn, is het het bouwen van een feestje! Natuurlijk heeft een wintersportvakantie in Trysil zijn eigen charme en voor de gezelligheid kun je in Trysil dus prima terecht.

Gezelligheid op het terras van Skihytta

Genoeg en heerlijk lange pistes in Trysil

Als je een pistemap van het skigebied Trysil bekijkt, valt het op dat het gebied vrij laag ligt. Het hoogste punt ligt op 1.132 meter en dat is voor de echte wintersportfanaten toch even wennen. Schijn bedriegt, want in Trysil kun je fantastisch mooi skiën! De pistes lopen helemaal door tot in het dal, waardoor je een aantal flinke afdalingen kunt doen. De langste afdaling in dit gebied is 5,4 kilometer. Met 81 kilometer aan goed geprepareerde pistes variërend van groen tot zwart, is hier voor zowel beginners als echte wintersportfanaten genoeg te beleven.

De in totaal 69 pistes zijn aan elkaar verbonden met een combinatie van stoeltjes- en sleepliften. Je kunt je in Trysil prima een week vermaken! Reis je met (kleine) kinderen? Ook dan is Trysil perfect. De pistes zijn breed, de skileraren vriendelijk en ’s avonds wordt er voor de kleintjes een gezellige fakkeltocht georganiseerd in het Trollenbos.

Fakkeltocht in het Trollenbos

Hoe zit het met het licht en de temperatuur?

Door zijn hoge ligging in Europa is Noorwegen een sneeuwzeker land. Skigebied Trysil ligt in het zuiden van Noorwegen, ongeveer ter hoogte van Schotland. Hierdoor heeft het ‘the best of both worlds’. Het wordt er koud genoeg om de pistes te voorzien van een heerlijke laag poedersneeuw, maar niet zo koud dat je als een Michelinmannetje van de piste af moet.

Daarnaast is het er lang genoeg donker dat je goede kans hebt om het noorderlicht te zien, maar is er ook voldoende daglicht om een volle dag te kunnen skiën. Bovendien wordt het in Trysil veel sneller langer licht dan bij ons in Nederland. In december komt de zon in Trysil op rond 09.00 uur en gaat deze onder tegen 16.00 uur, maar eind februari is de dag alweer veel langer. De zon komt dan op om 07.00 uur en gaat onder tegen 19.00 uur.

Noorderlicht in Trysil februari 2023

Er is nog plek in de kerst- en voorjaarsvakantie. Boek nu!

Met BBI Travel vlieg je rechtstreeks van Schiphol of Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport. Woon jij in het zuiden van het land? Voor de voorjaarsvakantie Zuid van 10 t/m 18 februari heeft BBI Travel op het moment van schrijven vanaf Schiphol en Groningen Airport Eelde nog beschikbaarheid. Voor de voorjaarsvakantie van 17 t/m 25 februari heeft BBI Travel alleen nog vanaf Schiphol beschikbaarheid. Vertrek vanaf Groningen zit daar al vol.

Ook in de kerstvakanties is er nog plek, maar dat kan elk moment veranderen! Wil jij deze winter genieten van een geweldige wintersport in Trysil? Boek dan snel!

Vrijwel alle huisjes en hotels zijn ski-in ski-out

Klaar om te boeken?

Ben jij na het lezen van dit artikel overtuigd? Bij BBI Travel boek je de mooiste wintersportreizen naar Trysil in Noorwegen, inclusief excursies zoals een hondensledetocht of sneeuwscootersafari.

Op de website van BBI Travel vind je verschillende gave pakketreizen. Je kunt ook mailen via info@bbi-travel.nl of bellen op 050-313 6000.

Bekijk hier alle wintersportreizen naar Scandinavië met BBI