Skiën vlakbij de bron van de Rijn

Lees meer over je wintersport in Andermatt

Ken je Andermatt in Zwitserland al? Het authentieke en typisch Zwitserse dorp in het hart van de Urseren-vallei – de hooggelegen vallei in het Gotthard-massief – is altijd een plek geweest waar mensen uit alle landen en culturen samenkomen.

Andermatt verbindt dan ook verschillende regio’s van Zwitserland, met bergpassen die leiden naar Ticino, Wallis en Graubünden. Vanzelfsprekend staat gastvrijheid in Andermatt hoog in het vaandel. Maak deze winter ook kennis met de lokale bevolking en het prachtige gebied in Zwitserland.

Foto: Valentin Luthiger

Vakantie in de overweldigende natuur van Zwitserland

Rond Andermatt kijk je je ogen uit. Hier ontspringt niet alleen de Rijn, die duizenden kilometers verderop bij Hoek van Holland uitmondt. Ook de bron van de Reuss, Ticino en de Rhône liggen hier in de buurt. Als je gaat winterwandelen of skiën doe je dat tussen de prachtig besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren, steile kliffen, en uitgestrekte alpenweiden.

In de winter ligt er veel sneeuw voor een geweldige wintersport. Bovendien is Andermatt met 180 kilometer aan piste het grootste skigebied van Centraal-Zwitserland. De vele kilometers piste maar ook de uitstekende freeride mogelijkheden van Andermatt trekken jaarlijks vele wintersporters naar Zwitserland. Tel daar de gemiddeld 1.829 zonuren per jaar en de vele andere activiteiten in de regio bij op en je begrijpt dat je het hele jaar door in Andermatt terecht komt voor een heerlijke vakantie.

Foto: Valentin Luthiger

Bijzonder goed bereikbaar voor je wintersport

Andermatt ligt prachtig temidden van hoge bergketens, maar is toch erg goed bereikbaar. Daar is dan ook de laatste jaren flink in geïnvesteerd. Zo kost het je slechts anderhalf uur om van de luchthaven van Zürich aan te komen op je bestemming.

Andere recente ontwikkelingen zijn spiksplinternieuwe accommodaties, een golfbaan en natuurlijk nieuwe liften en verbindingen om je skivakantie onvergetelijk te maken.

Foto: Valentin Luthiger

Luxe overnachten in heerlijke hotels of appartementen

Wil je een écht luxe wintersportvakantie? Dan zit je in Andermatt wel goed! Wat dacht je bijvoorbeeld van het 5-sterren superior The Chedi Andermatt? Dit prachtige hotel heeft zelfs een eigen sushi-restaurant met Michelin-ster. Maar ook is er het 4-sterren superior Radisson Blu Hotel Reussen, met een eigen concertzaal, die ook gebruikt kan worden voor feestelijke huwelijksrecepties, uitgebreide galadiners en andere meetings en evenementen.

Tot slot zijn er ook heel fijne appartementen, zoals de chique Andermatt Alpine Apartments. De appartementen zijn allemaal bijzonder ruim en hebben één tot vier slaapkamers. Zo zijn er mogelijkheden als je gaat voor een romantische wintersport met z’n tweeën, maar ook als je op zoek bent naar een mooi verblijf voor de hele familie of vriendengroep.

Lees meer over je wintersport in Andermatt

Foto: Valentin Luthiger

Hoofdfoto: Valentin Luthiger

(Visited 126 times, 1 visits today)