Je kunt nog tot mei terecht op de pistes van Obertauern

Skiën is heerlijk en laat in het seizoen heeft het vaak nét een beetje extra. De dagen worden alweer goed lang, het zonnetje begint steeds feller te schijnen en de temperatuur is heerlijk aangenaam. Iedereen die gek is op lenteskiën weet ook dat de sneeuw dan wel eens wat minder kan zijn. Maar niet in Obertauern! Wil je er dit seizoen nog wat later op uit, kies dan voor het sneeuwzekere en gezellige Obertauern.

Obertauern heeft ruim 100 kilometer piste

Om lekkere tochten te maken en niet telkens dezelfde pistes te hoeven doen, heb je aardig wat kilometers nodig. Dat zit in Obertauern wel goed. Ruim 100 kilometer aan goed geprepareerde pistes wachten op je. De blauwe, rode en zwarte pistes zijn mooi verdeeld, dus er is genoeg uitdaging voor elk type skiër.

Lees meer over skiën in Obertauern

Ook laat in het seizoen kun je vaak nog off-piste om extra te genieten van de witte poeder. En wist je dat je vanuit Obertauern nooit ver hoeft te lopen naar de piste? Veel hotels bieden zelfs ski-in-ski-out: je trekt je ski’s direct voor de deur aan en doet ze pas uit als je aan het einde van de dag weer terug bent!

Wat een sneeuw! Copyright: Tourismusverband Obertauern

Obertauern heeft de meeste sneeuw van heel Oostenrijk

Wij hebben het niet verzonnen, het is wetenschappelijk bewezen! Met een gemiddelde sneeuwhoogte van 264 centimeter heeft Obertauern de koppositie op het ranglijstje ‘meeste sneeuw van Oostenrijk’. Het gebied is dus hartstikke sneeuwzeker en hoeft niet -zoals veel andere Oostenrijkse gebieden – besneeuwd te worden met sneeuwkanonnen. Wat heerlijk.

Een extra lang seizoen in Obertauern. Copyright: Tourismusverband Obertauern

Lenteskiën tot in mei!

In mei leggen alle vogels een ei, maar in Obertauern is dan de sneeuw nog niet eens weg. Door het enorme pak sneeuw dat hier jaarlijks valt en de gunstige ligging, heeft Obertauern misschien wel het langste skiseizoen van Oostenrijk ook. Als het een beetje mee zit zijn de eerste pistes al in november geopend, en kun je door met je favoriete hobby tot in mei.

Obertauern is voor iedereen. Copyright: Tourismusverband Obertauern

Schatzoeken in de sneeuw op zaterdag 15 april 2023

“Klaar voor de start, af!” klinkt het op zaterdag 15 april 2023. Deelnemers aan het grootste schatzoekevent van Oostenrijk gaan op zoek naar dertig schatkisten in de sneeuw, allemaal gevuld met gave prijzen! Denk aan toffe spullen, maar ook reischeques voor je volgende trip naar Obertauern. Maar de absolute hoofdprijs is de sleutel van een gloednieuwe BMW X1, die ver onder de sneeuw in een van de kisten begraven ligt. Hoe cool is dat?

Voor echte ski- en snowboardfans kan de winter immers niet te lang duren. Zelfs als de sneeuwklokjes en krokussen al bloeien in de dalen, zijn de toppen nog bedekt met het witte goud. Obertauern is tenslotte het hoogstgelegen wintersportgebied van het Salzburgerland en heeft een wintersportseizoen dat tot begin mei duurt. Ook kun je dan nog gewoon in de vele berghutten terecht. Wat zeg ik? Op het terras natuurlijk!

Tickets kun je in de loop van het skiseizoen kopen via deze website.

Op zoek naar de schat. Copyright: Tourismusverband Obertauern

Geniet van een drankje op het terras

De kans op mooi weer wordt richting het voorjaar steeds groter. Kun jij ook zo genieten van een pauze op het terras, waarbij je gewoon met je T-shirt in de zon kunt zitten? Wij wel! In Obertauern zijn er maar liefst 26 gezellige skihutten met terras waar je uit kunt kiezen. Het lukt vast niet om ze allemaal aan te tikken in een week. En of het nu een biertje is, een cappuccino, of toch liever een Gröstl of Germknödel, het wordt allemaal met liefde voor je klaargemaakt en geserveerd.

Take me back to Obertauern!

Je hebt nog even voor het voorjaar weer voor de deur staat. Maar voordat je weer in de zomermodus gaat, is een lenteskitrip naar Obertauern een echte aanrader. Lees meer over deze geweldige bestemming of boek direct via de website.

Lees hier alles over wintersport in Obertauern

Hoofdfoto: Copyright: Tourismusverband Obertauern