advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Veel verse sneeuw en draaiende sneewkanonnen. En er komt nog meer!

Door: Saskia Smulders

Wie de afgelopen dagen op de webcams van de verschillende skigebieden gekeken heeft zal verrast zijn door het zicht: één en al witheid! Hoe heerlijk is dat? Het zorgt alvast voor een goede basis waarbij de sneeuwkanonnen al hun werk kunnen doen. De verse sneeuw zorgden op de diverse gletsjergebieden al voor drukte op de pistes. Kijk mee!

Pistes van Hinterglemm | Foto @Saalbach via Twitter

Op de foto van übertwitteraar @HansterBraak is te zien dat de sneeuwkanonnen in het Kleinwalsertal druk aan ’t werk zijn:

Op de Turracher Höhe in Oostenrijk ligt nu al enorm veel sneeuw:

In mijn favoriete skigebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt er ook al sneeuw, kijk maar even mee naar de webcam:

En er komt nog (veel) meer aan!

Voor winterliefhebbers is er goed nieuws, want er zit nog meer verse sneeuw in het vat. Veel kou en zeer veel neerslag, vooral aan de zuid- en oostelijke kant van de Alpen. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1200 meter. Vooral dinsdag en woensdag gaat het behoorlijk dumpen waarbij de sneeuwgrens nog verder zal dalen. In totaal kan er aan de zuidkant wel 1 meter verse sneeuw vallen, lokaal zelfs stukken meer zoals je op onderstaande kaartje kunt zien. Donderdag komt er dan een nieuw complex richting de Alpen waarbij Frankrijk in de prijzen zal vallen, weliswaar veel minder maar toch nog altijd een centimeter of twintig.

Bron: wetteronline.de

Lees hier alles over sneeuw en winterweer in de skigebieden


 

advertentie