Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Lawine treft lift in Méribel en veel overlast van extreme sneeuwval

Door Patricia Christiani | Bron: Le Dauphine

Het heeft enorm gesneeuwd de afgelopen dagen in de Franse Alpen. Dit zorgt voor overlast en extreem hoog lawinegevaar. Verschillende dorpen zijn van de buitenwereld afgesneden en lawines zorgen voor gevaarlijke situaties.

Lawine op stoeltjeslift

Dat ondervond men ook in het Franse Méribel, onderdeel van skigebied Les 3 Vallées. Daar trof een fikse lawine de stoeltjeslift Chatelet.

De schade aan de lift is aanzienlijk, waardoor men verwacht de lift dit seizoen niet meer te kunnen gebruiken.

Overlast door extreme sneeuwval

De sneeuwval in Frankrijk zorgde ook op andere plaatsen voor overlast. Zo waren verschillende plaatsen van de buitenwereld afgesneden vanwege het slechte weer. De toegangswegen naar Tignes werden afgesloten. Ook in Bonneval-sur-Arc (vlakbij Val d’Isère) was men genoodzaakt de wegen af te sluiten.

Op de weg van Arc 1950 naar Arc 2000 kwam ook een lawine terecht. Door deze lawine van ongeveer 100 meter breed en 7 meter hoog was het onmogelijk het dorp Arc 2000 te bereiken.

De skidorpen Les Carroz en Flaine hebben door de sneeuwval hun skigebieden tijdelijk moeten sluiten. Zij zijn tot en met zondag 31 januari 2021 gesloten.

Te gevaarlijk in de bergen

In Grand Bournand moesten 2 sneeuwschoenwandelaars midden in de nacht worden gered. Zij waren die middag zonder telefoon en lamp vertrokken. Ze werden ongedeerd gevonden. Afgelopen week kwam al eerder een sneeuwschoenwandelaar in de problemen. De man werd na -maar liefst- twee uur en veertig minuten onder de sneeuw vandaan gered.

De Franse autoriteiten roepen dan ook op dit weekend niet naar de bergen te gaan en geen tochten te maken. Het is te gevaarlijk in de Franse bergen. Gisteren gold het hoogste niveau van lawinegevaar: 5 (van 5). Vanwege de slechte weersomstandigheden is code oranje afgegeven.


Ook lezen:


Hoofdfoto: Pixabay

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer