Aberg © Claudia Ziegler


 

In het Salzburgerland kun je komende wintersportseizoen veel nieuwigheden verwachten. Zo wordt de bekende Flying Mozart bij Flachau/Wagrain vernieuwd en is er een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift in Filzmoos. Er wordt dus volop geïnvesteerd!

Flying Mozart

De Flying Mozartgondel, te vinden in het skigebied Snow Space Salzburgerland, brengt je van Wagrain/Flachau naar deGrießenkareck. De oude gondel was nodig toe aan vervanging en daarom vind je vanaf dit seizoen er een nieuwe 10-persoons gondel. Hiermee kunnen 4.000 wintersporters per uur worden vervoerd en daarmee neemt de wachttijd bij deze lift flink af (vergelijk: met de oude gondel konden er 2400 personen per uur vervoerd worden). In de nieuwe gondel zit standaard stoelverwarming en WiFi.

Bij het nieuwe dalstation van de Flying Mozart zijn ook tal van andere faciliteiten aangelegd zoals een grote parkeergarage. Bij het middelstation kun je voortaan uitstappen en dan de overstappen op de G-link. Omdat het bergstation van de Flying Mozart iets naar boven is verplaatst kun je daarmee nóg meer pistes bereiken, of kun je de 8-persoonsstoeltjeslift Starjet nemen. Kortom: een flinke verbetering als het gaat om het ontsluiten van het gebied, het kunnen bereiken van meer pistes én een veel snellere doorvoer van wintersporters.

Nieuwe Flying Mozart (foto: snow-space.com)

Panorama Link

Vorig seizoen werd er in dit gebied al gewerkt aan een nieuwe verbinding, de zgn. Panorama Link. Daar vind je eveneens een gondel die je laat genieten van een fantastische uitzicht. Maar dat is nog niet het mooiste, want met deze nieuwe verbinding heb je toegang tot Kleinarl waarmee je ineens een nog veel groter gebied tot je beschikking hebt. Grappig feitje is dat de gondel slechts 71 hoogtemeters (maar wél 3 kilometer in lengte) aflegt en daarmee dus bijna horizontaal gaat.

Binnenzijde van de Panorama Link met prachtig uitzicht (foto: snow-space.com)

Voor wintersporters die in Flachau verblijven is de aanleg van deze nieuwe verbinding een extra voordeel. Via het dalstation van de Panorama Link kun je namelijk via een nieuwe piste meteen door skiën naar Flachau.

210 kilometer

Door de aanleg van de Panorama Link en de G-link heb je als wintersporter 210 kilometer piste tot je beschikking gekregen. Met een beetje door skiën kun je het gebied in een dag doorkruizen. Hiervoor is er de speciale “12 Peaks Trophy” route opgezet. Het enige is dat je een klein stukje met de bus moet. Deze bus -van 400 meter- brengt je tussen de twee bergstations in Flachau. De bus is gratis!

Mooslehenbahn Filzmoos

Ook de zeer oude 2-persoonsstoeltjeslift (uit de tachtiger jaren!!!) Mooslehenbahn in Filzmoos was aan vervanging toe. Deze oude lift wordt vervangen door een moderne 6-persoonsstoeltjeslift. Hij is uitgerust met een bubble en heeft speciale veiligheidszitjes voor kinderen. Hiermee wordt de capaciteit opgehoogd naar 2.000 mensen per uur.

De nieuwe Mooslehenbahn in Filzmoos (foto: Filzmoos.at)

Zwölferhorn-gondel

Op de Zwölferhorn is een nieuwe gondel gebouwd die 655 personen per uur naar boven kan vervoeren. Alle 28 gondels zijn in dezelfde rood/gele kleuren uitgevoerd als de oude gondels. Bovenaan de Zwölferhorn is tevens een nieuwe restaurant gebouwd.

Bronnen: snow-space.com | orf.at | salzburgerland.com | Filzmoos.at Hoofdfoto: snow-space.com

Lees ook:

(Visited 166 times, 1 visits today)