Na een warme week met hoge temperaturen is deze maandag de winter weer even helemaal terug in de Alpen. Vandaag vallen er enkele stevige sneeuwbuien in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. Regionaal kan er 40 centimeter aan verse sneeuw vallen. Afgelopen vrijdag nog steeg het kwik in Innsbruck naar 20 graden. Vandaag komt het kwik hier nog maar enkele graden boven het vriespunt uit. Daarbij vallen zowel in Oostenrijk als Zwitserland enkele stevige sneeuwbuien.

Ook staat er een stevige noordenwind waardoor er in de hogere skigebieden sprake kan zijn van sneeuwjacht. Al met al is de winter weer even helemaal terug. De sneeuwbuien blijven in Zwitserland tot komende nacht, en in Oostenrijk tot morgenmiddag vallen. In totaal kan er boven de 1000 meter 20 tot 40 centimeter verse sneeuw vallen.

Deze verse sneeuw is meer dan welkom voor de (lagere) skigebieden omdat er nog maar weinig natuur sneeuw lag door het warme weer van de laatste tijd. Maar niet overal sneeuwt het in de Alpen vandaag stevig door. Met name in de Italiaanse en Franse Alpen valt het wel mee met de sneeuwbuien. Hier kan ook een enkele bui vallen, maar is het vandaag wel vaker droog en breekt vooral tijdens de middag de zon goed door.

Vanaf dinsdagmiddag weer droog

Het koudere winterweer is helaas wel van korte duur. Na de laatste sneeuwbuien morgenmiddag wordt het snel overal droog. Woensdag draait de wind van noordwest naar zuidwest en stroomt er weer zachtere lucht de Alpen binnen. De vorstgrens stijgt overal van 1000 meter op dinsdag naar 2500 meter donderdag. Vooral woensdag kan er ook een beetje neerslag vallen.

Donderdag is het overal zacht en op de meeste plaatsen blijft het droog. In de dalen kan het in de zachtere lucht alweer 10 tot 16 graden worden. Op 1500 meter is het veelal 5 of 6 graden boven nul. Vanaf vrijdag wordt het een stuk wisselvalliger. Het blijft eerst nog aan de zachte kant, maar na het weekend draait de wind weer naar het noorden tot noordoosten. Opnieuw kan koudere lucht de Alpen bereiken. Of het ook nu weer tot sneeuwval komt is nog even de vraag. 

Ons favoriete hotel in Ischgl is Hotel Seiblishof. Het hotel ligt direct aan de dalafdaling en vlakbij het centrum, gezellige terrassen en bekende aprés-ski bar als Trofana Alm, Champagner Hütte en Kuhstall. In april is er nog voldoende beschikbaarheid en is een skivakantie voordeliger dan in de maanden ervoor.

Profiteer nu van de extra korting van 25% in Hotel Seiblishof en ervaar zelf hoe lekker het is om te lenteskiën in Oostenrijk.

Bekijk hier de aanbiedingen.

Tekst: Jeroen Elferink-Ruijsch/Weeronline.nl | Foto’s: Berend van Straaten – Ischgl deze maandagochtend 

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer