Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 


Vandaag een halve meter verse sneeuw in Tirol

Bron: WeerOnline.nl

Het is nog maar begin november, maar nu al is een dik pak sneeuw gevallen in de Alpen. Zo viel afgelopen weekend regionaal meer dan een halve meter. Verschillende wintersportgebieden hebben hun deuren al geopend. Voor vroege wintersporters ziet het er goed uit, want ook komende tijd valt regelmatig verse sneeuw. 

Sneeuwdump in Zwitserland

Afgelopen weekend was in het zuiden van Zwitserland sprake van een sneeuwdump. In het westen van Wallis en het Berninagebied viel boven 2800 meter maar liefst 60-80 cm. Op veel andere plekken dikte het sneeuwdek aan met 10-60 cm. Ook in de hoge delen van de Franse Alpen zijn tientallen centimeters verse sneeuw gemeten.

Vooral Oostenrijk kan flink wat sneeuw tegemoetzien en daarbij sneeuwt het zelfs in de lagere wintersportgebieden

De sneeuwdump van afgelopen weekend is nog maar net voorbij en vandaag krijgen de Alpen alweer een dik pak verse sneeuw. Vooral Oostenrijk kan flink wat sneeuw tegemoetzien en daarbij sneeuwt het zelfs in de lagere wintersportgebieden. Boven 1400 meter valt regionaal 20-50 cm sneeuw. Lokaal kan hoog in de bergen zelfs ruim een halve meter vallen. Komende dagen blijft het koud en dat betekent dat de sneeuw blijft liggen. Bovendien valt er regelmatig verse sneeuw bij.

90-100 centimeter sneeuw in Oostenrijk

Wie van de sneeuw wil genieten, nog voordat het hoogseizoen begint, kan al in aardig wat wintersportgebieden terecht. Zo kun je al in tien bekende Oostenrijkse wintersportoorden de lange latten onderbinden. In bijvoorbeeld Sölden ligt op de top ongeveer 90 cm sneeuw en is 23% van de pistes geopend. De meeste sneeuw ligt op de Kaunertaler gletsjer met zo’n 100 cm. Omdat het vandaag flink sneeuwt openen ook lagergelegen pistes. Het is komende dagen dan ook genieten van de maagdelijke verse sneeuw.

In Frankrijk is de keuze beperkt en is slechts één skigebied open: Espace Killy

In Frankrijk is de keuze beperkt en is slechts één skigebied open: Espace Killy. In Tignes en Val-d’Isère ligt bovenop de berg ongeveer 50 cm. Ook in Zwitserland kun je maar op weinig plekken van de berg roetsjen. Alleen in Zermatt en bij Sankt Moritz is een aantal pistes open.

Bron: WeerOnline.nl


Meer informatie over sneeuw in de skigebieden lees je hier


(Visited 673 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer