Klik hier om mee te doen met de win-actie


 


Vandaag een halve meter verse sneeuw in Tirol

Bron: WeerOnline.nl

Het is nog maar begin november, maar nu al is een dik pak sneeuw gevallen in de Alpen. Zo viel afgelopen weekend regionaal meer dan een halve meter. Verschillende wintersportgebieden hebben hun deuren al geopend. Voor vroege wintersporters ziet het er goed uit, want ook komende tijd valt regelmatig verse sneeuw.

Sneeuwdump in Zwitserland

Afgelopen weekend was in het zuiden van Zwitserland sprake van een sneeuwdump. In het westen van Wallis en het Berninagebied viel boven 2800 meter maar liefst 60-80 cm. Op veel andere plekken dikte het sneeuwdek aan met 10-60 cm. Ook in de hoge delen van de Franse Alpen zijn tientallen centimeters verse sneeuw gemeten.

Vooral Oostenrijk kan flink wat sneeuw tegemoetzien en daarbij sneeuwt het zelfs in de lagere wintersportgebieden

De sneeuwdump van afgelopen weekend is nog maar net voorbij en vandaag krijgen de Alpen alweer een dik pak verse sneeuw. Vooral Oostenrijk kan flink wat sneeuw tegemoetzien en daarbij sneeuwt het zelfs in de lagere wintersportgebieden. Boven 1400 meter valt regionaal 20-50 cm sneeuw. Lokaal kan hoog in de bergen zelfs ruim een halve meter vallen. Komende dagen blijft het koud en dat betekent dat de sneeuw blijft liggen. Bovendien valt er regelmatig verse sneeuw bij.

90-100 centimeter sneeuw in Oostenrijk

Wie van de sneeuw wil genieten, nog voordat het hoogseizoen begint, kan al in aardig wat wintersportgebieden terecht. Zo kun je al in tien bekende Oostenrijkse wintersportoorden de lange latten onderbinden. In bijvoorbeeld Sölden ligt op de top ongeveer 90 cm sneeuw en is 23% van de pistes geopend. De meeste sneeuw ligt op de Kaunertaler gletsjer met zo’n 100 cm. Omdat het vandaag flink sneeuwt openen ook lagergelegen pistes. Het is komende dagen dan ook genieten van de maagdelijke verse sneeuw.

In Frankrijk is de keuze beperkt en is slechts één skigebied open: Espace Killy

In Frankrijk is de keuze beperkt en is slechts één skigebied open: Espace Killy. In Tignes en Val-d’Isère ligt bovenop de berg ongeveer 50 cm. Ook in Zwitserland kun je maar op weinig plekken van de berg roetsjen. Alleen in Zermatt en bij Sankt Moritz is een aantal pistes open.

Bron: WeerOnline.nl


Meer informatie over sneeuw in de skigebieden lees je hier


(Visited 711 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer