Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Het is tot dusver karig gesteld met de hoeveelheid sneeuw in de Alpenlanden, zeker in de gebieden onder 2000 meter, maar daar komt vanaf zondag verandering in. Een neerslaggebied zorgt zondag vooral aan de west- en aan de zuidkant van de Alpen voor een flink pak sneeuw. Of ook de rest van het Alpengebied hiermee te maken krijgt lees je in deze wintersportverwachting.

De pistes liggen er vooral op lagere hoogtes bedroevend bij. Vele alpenweides kleuren groen en van verse sneeuw is geen sprake. Her en der ligt een (smalle) strook met kunstsneeuw om toch maar iets van wintersport te kunnen bieden. Hogerop in de Alpen ligt wel voldoende sneeuw, maar doordat het al een tijdje niet heeft gesneeuwd is de sneeuwlaag hard en ijzig. Gelukkig voor de wintersportliefhebber gloort er hoop aan de horizon.

Zowel vrijdag als zaterdag is van verse sneeuw nog geen sprake. Het blijft op beide dagen droog en de zon schijnt flink. Doordat het in de nachten wat verder kan afkoelen, kunnen de pistes wel wat beter worden geprepareerd door middel van sneeuwkanonnen.

Eerst in de Franse Alpen

Vanaf zondag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en als eerst in de Franse Alpen, maar al vrij snel ook aan de zuidkant van Zwitserland en in de Italiaanse Alpen valt boven 1800-2000 meter verse sneeuw. 

Door een dalende sneeuwgrens naar zo’n 1100-1400 meter zou er boven die hoogte in totaal zomaar 30 tot 40 centimeter verse sneeuw kunnen vallen. Je moet dan denken aan de skigebieden van Italië (Aostadal, Südtirol), het zuiden van Zwitserland en wellicht ook het Oostenrijkse Osttirol. Maandag draait de wind naar het noordwesten en stop het met sneeuwen aan de zuidkant van de Alpen. Wel valt in delen van Oostenrijk nog de nodige sneeuw. Daar kan dan nog tien to twintig centimeter vallen.

Dalende sneeuwvalgrens

De wisselvalligheid houdt ook vanaf dinsdag aan. Doordat de stroming uit het noordwesten komt, krijgen de west- en noordkant van de Alpen de meeste sneeuw. Maar ook elders kan het volgende week af en toe sneeuwen, want de sneeuwvalgrens daalt nog verder tot wellicht (iets) onder de duizend meter. Alles bij elkaar kan er een halve tot lokaal een meter verse sneeuw vallen. Goed nieuws dus voor wie de komende tijd die kant op gaat. 

Het weer tijdens je terugreis na de kerstvakantie

De kerstvakantie eindigt dit weekend en voor wie dit weekend terugreist vanaf de Alpen naar onze Lage Landen krijgt zaterdag overdag droog weer onderweg. Reis je in de nacht naar zondag dan regent het op veel plaatsen en ook als je zondag via Frankrijk reist krijg je te maken met regen. Reis je zondag via Duitsland terug, dan is het ook nog overwegend droog. Wel overheerst dan de bewolking. Bron: WeerOnline.nl

Meer over het weer en de sneeuwverwachting in de Alpen lees je op Alpenweerman.nl

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer