Vanaf vandaag wordt niet meer geskied in Sankt Anton am Arlberg

Door Edwin Hagenouw | fan van St. Anton am Arlberg

Vanaf woensdag 17 februari 2021 wordt het skiën in St. Anton am Arlberg tot nader order opgeschort. De reden hiervoor zijn de nieuwe wettelijke vereisten die nu van kracht zijn in Tirol. Volgens deze regels zijn skipistes alleen toegankelijk zijn voor mensen die eerder een kabelbaan hebben gebruikt en als deze een negatief Covid-testbewijs hebben dat niet ouder is dan 48 uur. 

De daaruit voortvloeiende controleverplichtingen van de exploitant van het skigebied heeft daarom besloten dat er vanaf vandaag (17/2/2021) niet meer geskied kan worden in St. Anton, St. Christoph en Stuben

Regels en maatregelen

Sinds 12.02.2021 is een negatieve Covid-test vereist om in Tirol te reizen. De Covid-test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Kinderen jonger dan tien jaar hoeven geen test te laten zien. Deze regeling blijft minimaal tien dagen van kracht.

Sinds 8 februari 2021 zijn in Tirol niet-essentiële voedingswinkels en diensten met nauw lichamelijk contact weer open, maar er gelden strikte regels. Hotels en horecagelegenheden blijven gesloten tot in ieder geval begin april 2021. Op openbare plaatsen moet minimaal twee meter afstand worden gehouden tot andere mensen. Verdere nuttige informatie vind je hier: “Veilig op de Arlberg“.

Sankt Anton toen alles nog normaal was. Foto: Edwin Hagenouw, Snowrepublic
(Visited 908 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën