Vanaf nu negatief reisadvies voor delen van Noord-Italië

Door Edwin Hagenouw

Het zat er al even aan te komen natuurlijk, met al die berichten over zich snel verspreidende coronavirus in het noorden van Italië. Zojuist bereikte ons het bericht via Twitter dat het Ministerie van Buitenlands Zaken een negatief reisadvies geeft voor delen van Noord-Italië.

Lombardije

In de provincie Lombardije, in het noorden van het land, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod. De volgende gemeenten vallen onder dit verbod: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Voor de provincie Padova raadt Buitenlandse Zaken af om naar de gemeente Vo` Euganeo te reizen.

Hier ligt Lombardije. Door TUBSEigen werk. Deze kaart bevat onderdelen die afkomstig zijn uit van: Italy location map.svg (van NordNordWest)., CC BY-SA 3.0, Koppeling

De Italiaanse overheid heeft ook maatregelen genomen. Zo is er een in bepaalde regio’s een aantal publieke evenementen afgelast en zijn diverse openbare instellingen gesloten. Nederlandse gezondheidsdiensten treffen geen nieuwe maatregelen na de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Noord-Italië.


LEES ALLES OVER DE WINTERSPORTGEBIEDEN OP snowrepublic.nl


(Visited 1.473 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.