advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Vanaf november toch rookverbod tijdens après-ski

Door: Saskia Smulders

De kogel is dan toch écht door de kerk in Oostenrijk: vanaf november 2019 geldt er een algeheel rookverbod. Dat betekent dus dat je nu echt niet meer mag roken tijdens de après-ski, lunch en avondeten tijdens je komende wintersport. Ook e-sigaretten zijn vanaf dat moment verboden.

Uitzondering

De huidige wetgeving, die dateert van 2009, verbood al om sigaretten op openbare plaatsen op te steken, maar voorzag al die tijd een hele rij uitzonderingen, waaronder restaurants en kroegen. Daarom mocht er tot op heden nog altijd gerookt worden tijdens de après-ski in Oostenrijk. Maar vanaf 1 november 2019 mag er definitief niet meer worden gerookt in de horeca, waaronder ook après-ski tenten vallen. Er is één uitzondering: het verbod gaat niet gelden voor “Biergärten”.

Veel rokers

De nieuwe wet is het gevolg van de nieuwe regering die onlangs werd geïnstalleerd in Oostenrijk. In Oostenrijk roken naar verhouding veel vrouwen en jeugd; ongeveer een kwart van de Oostenrijkers rookt.

Bron: spiegel.de | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

advertentie