Vanaf 21 december zijn sluipwegen in Tirol afgesloten voor snelwegverkeer

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN.be

In Tirol wordt dit winterseizoen een rijverbod ingesteld gedurende zeventien weekends en op feestdagen van 21 december 2019 tot 12 april 2020. De beperkingen gelden op wegen die als uitwijkwegen of sluipwegen gebruikt worden voor de files op de snelwegen, zo zei de Tiroolse gouverneur Günther Platter in Innsbruck. Volgens hem zijn de grenzen van wat draaglijk is voor de mensen, de natuur en de infrastructuur “al ver overschreden”. De rijverboden op de sluipwegen gelden ook op de twee kerstdagen, op nieuwjaarsdag, op Driekoningen en op paasmaandag 13 april 2020.

Weekendrijverboden

De deelstaat Tirol had al van eind juni tot half september weekendrijverboden ingevoerd in het grotere gebied rond Innsbruck en in de districten Reutte en Kufstein. Die beslissing leidde al tot een juridisch geschil tussen Duitsland en Oostenrijk.

De beperkingen gelden niet voor buurtbewoners en voor mensen die hun vakantie doorbrengen in Oostenrijk

De nieuwe rijbeperkingen zijn van toepassing op verschillende wegen in de districten Kufstein, Reutte, Schwaz en Innsbruck-Land. Deze gelden op zaterdagen van 7.00 tot 19.00 uur en op zon- en feestdagen tussen acht uur ’s avonds en vijf uur ’s avonds. De beperkingen gelden niet voor buurtbewoners en voor mensen die hun vakantie doorbrengen in Oostenrijk.

Bron: HLN.be

Tirol

Lees hier alle verhalen en artikelen over Oostenrijk


(Visited 329 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.