Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vanaf 21 december zijn sluipwegen in Tirol afgesloten voor snelwegverkeer

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN.be

In Tirol wordt dit winterseizoen een rijverbod ingesteld gedurende zeventien weekends en op feestdagen van 21 december 2019 tot 12 april 2020. De beperkingen gelden op wegen die als uitwijkwegen of sluipwegen gebruikt worden voor de files op de snelwegen, zo zei de Tiroolse gouverneur Günther Platter in Innsbruck. Volgens hem zijn de grenzen van wat draaglijk is voor de mensen, de natuur en de infrastructuur “al ver overschreden”. De rijverboden op de sluipwegen gelden ook op de twee kerstdagen, op nieuwjaarsdag, op Driekoningen en op paasmaandag 13 april 2020.

Weekendrijverboden

De deelstaat Tirol had al van eind juni tot half september weekendrijverboden ingevoerd in het grotere gebied rond Innsbruck en in de districten Reutte en Kufstein. Die beslissing leidde al tot een juridisch geschil tussen Duitsland en Oostenrijk.

De beperkingen gelden niet voor buurtbewoners en voor mensen die hun vakantie doorbrengen in Oostenrijk

De nieuwe rijbeperkingen zijn van toepassing op verschillende wegen in de districten Kufstein, Reutte, Schwaz en Innsbruck-Land. Deze gelden op zaterdagen van 7.00 tot 19.00 uur en op zon- en feestdagen tussen acht uur ’s avonds en vijf uur ’s avonds. De beperkingen gelden niet voor buurtbewoners en voor mensen die hun vakantie doorbrengen in Oostenrijk.

Bron: HLN.be

Tirol

Lees hier alle verhalen en artikelen over Oostenrijk


(Visited 386 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer