Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Val Thorens voor de 7e keer verkozen tot beste skidorp van de wereld

Door: Patricia Christiani

Val Thorens, onderdeel van Les Trois Vallées, is voor de 7e maal verkozen tot beste skidorp ter wereld tijdens de World Ski Awards. Dit is een organisatie die elk jaar bergbestemmingen in de kijker zet. Bij de verkiezing kunnen mensen online stemmen op hun favoriete wintersportbestemming, wat dit jaar maar liefst 2,1 miljoen mensen deden. Daarnaast sleepte het hotel Fahrenheit 7, ook in Val Thorens, de prijs van “Beste Skihotel in Frankrijk” in de wacht.

216 bestemmingen uit 26 landen

Elk jaar doen er 216 bestemmingen uit 26 verschillende landen mee in de strijd naar de begeerde titel. In de afgelopen 8 jaar is Kitzbühel de enige geweest die erin geslaagd is de titel een jaar te veroveren van Val Thorens. De teams van Val Thorens zijn natuurlijk erg trots en bedanken de stemmers uit de grond van hun hart. Het zijn tenslotte de stemmers die elk jaar opnieuw hun liefde voor het resort betuigen.

Trots op community

De vele stemmers komen zeer waarschijnlijk voort uit het feit dat het Franse skiresort de grootste community van alle skigebieden ter wereld heeft. Want ze heeft 708.000 volgers op haar sociale kanalen en daarnaast telt de Club Val Tho 36.000 leden van over de hele wereld. Deze leden krijgen unieke ervaringen, nieuwtjes en cadeautjes van het resort.

Vincent Lalanne, directeur van het toerismekantoor in Val Thorens, is natuurlijk enorm trots: “Verkozen worden tot “Beste Skidorp ter Wereld” is een eer en vooral een verantwoordelijkheid naar onze klanten toe, en naar de lokale spelers die er de drijvende kracht achter zijn. We blijven ons elk seizoen vernieuwen en wachten vol ongeduld op de terugkeer van onze vakantiegangers. De prijzen zijn het resultaat van sterk teamwork binnen de gemeenschappelijke “LIVE UNITED” filosofie. Dankzij de toewijding en betrokkenheid van alle partijen staat Val Thorens elk jaar aan de top. Dit jaar heeft de prijs een bijzonder randje: in deze uitzonderlijke omstandigheden heeft Val Thorens zich uitstekend aangepast aan de huidige situatie en blijft het vastberaden om – zodra het kan – weer het beste op skivlak te bieden” .

Over World Ski Awards

De World Ski Awards is dé referentie op het vlak van ski- en berggebieden. Het is het enige initiatief ter wereld dat uitmuntendheid in de toeristische wintersportsector beloont en viert. Sinds de lancering in 2013 wil de World Ski Awards de standaard zetten voor skigebieden en toonaangevende organisaties belonen.

De winnaar wordt gekozen via twee publieke online stemrondes: in de eerste ronde wordt het beste skidorp per land gekozen, in een tweede ronde wordt uit deze nationale winnaars een bestemming verkozen tot beste skidorp ter wereld.

Bron: Val Thorens en World Ski Awards

Hoofdfoto: Val Thorens

Anderen lazen ook:

(Visited 234 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer