Dat Val Thorens een bij Nederlanders geliefd skigebied is, behoeft geen nadere uitleg. Na de Fransen zijn Nederlanders de belangrijkste toeristen voor dit mooie gebied.

Val Thorens Superzipp, La Tyrolienne

Dat er naast skiën nog veel meer sportieve uitdagingen zijn, heb ik vorig seizoen mogen ervaren.  Al op de eerste dag van mijn bezoek zijn we via de flanken van de Pointe de Bouchet geskied naar het vertrekpunt van de Tyrolienne. Na stevig ingesnoerd te zijn in een tuig en na het bevestigen van mijn ski’s en skistokken op mijn rug maakte ik mij gereed voor een zweefvlucht van 1300 meter lang.  1 minuut en 45 seconden in een ongelooflijk

Tyrolienne Val Thorens Hans Verweij
Opgetuigd voor de Tyrolienne

panorama. Vanaf het hoogste punt van Les Trois Vallées, op 3230 m, bovenaan de Bouchet stoeltjeslift in het Orelle-skigebied. Dit om de Crête van Val Thorens, op 3000 m, te verbinden met de top van de Funitel de Thorens.

Dat de snelheid oploopt tot een slordige 100 km per uur en je 250 meter boven de grond hangt, heb je nauwelijks in de gaten.  De afdaling daarna naar Val Thorens heb ik zelden met zo een euforisch gevoel geskied. WOW!

Driftend op ijs

Op dag twee ben ik op bezoek geweest bij Olivier Pignon van de Ice Driving Academy. Direct langs de piste in de richting van Plein Sûd. Hier kan je in een cart, buggy of Renault Clio je rijvaardigheid testen op een ijscircuit. Ook weer zo een spectaculaire bezigheid. In de eerste ronde maakte ik 2 keer een 360 en 1 keer een 180 graden draai in mijn Clio. Dit was dus niet helemaal de bedoeling. In ronde twee lukte het mij gelukkig om het circuit te ronden in een vloeiende stijl. De truc is om, op het moment dat je gaat glijden,  gas te geven en te zorgen dat je de richting opstuurt waar je heen wilt.

 In ronde nummer 3 kon ik zelfs met behoorlijke snelheid enigszins driftend door de bochten

Wat mij verbaasde is dat je heel gevoelsmatig direct begint te remmen en tegen te sturen op het moment dat je voelt dat je hele voiture met je aan de haal gaat. Een erg leuke en spannende ervaring wederom.  In ronde nummer 3 kon ik zelfs met behoorlijke snelheid enigszins driftend door de bochten. Misschien niet gelijk geschikt voor de formule 1 maar toch een erg leuke ervaring die zeker aan te raden is.

Sleetje rijden 2.0

Op dag drie werd ik uitgenodigd om de 6 km lange Toboggan (rodel/slee) piste af te leggen.

Tobogan Val Thorens Hans Verweij
Het einde van de Tobogan gehaald!

Met je sleetje onder je arm de gondel van de Funitel in, om boven gekomen te beginnen aan de afdaling.Het einde van de Tobogan gehaald! Nu heb ik als kind behoorlijk wat op een slee gezeten maar dit was toch anders. Het ging vooral hard en bumpy. Na 6 km en drie crashes kwam ik uiteindelijk toch redelijk ongeschonden uit de strijd.

Ik moet het toegeven, het was erg lang geleden dat ik op een slee zat maar dit was erg leuk om mee te maken!  Dit flitsbezoek aan Val Thorens heeft mooie ervaringen opgeleverd. Buiten een geweldig skigebied en voldoende après skimogelijkheden heeft Val Thorens ook nog een keur aan high-end accommodaties en restaurants.


Wil je de laatste nieuwtjes uit Val Thorens lezen klik dan snel hier.


Bewaren

Bewaren

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer