Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

World’s Best Ski Resort 2018

Door Pauline van der Waal

Het begint zo langzamerhand een beetje voorspelbaar te worden, maar Val Thorens is verkozen tot World’s Best Ski Resort, inmiddels voor de vijfde opeenvolgende keer! Bij een enorme happening in Kitzbühel, waar de crème de la crème van de skiwereld aanwezig was, werden de prijzen uitgereikt. Skiwereld is hier trouwens heel letterlijk: zo won het Argentijnse skigebied Chapelco de prijs voor ‘Outstanding Contribution to Ski Tourism’.

Prachtig skigebied met sneeuwzekere pistes

Maar waarom heeft Val Tho nou eigenlijk weer gewonnen? Zeker, het skigebied is prachtig hebben we met eigen ogen gezien, maar dat zijn er wel meer. Tsja, dat maakt de uitslag niet helemaal duidelijk. Iets met een hoge sneeuwzekerheid en een outstanding resort. Vooruit dan maar, Val Thorens kan in ieder geval een nieuwe titel aan de toch al lange lijst toevoegen.

De winnaars in de spotlight tijdens de ceremonie (Foto: World Ski Awards)
De winnaars in de spotlight tijdens de ceremonie (Foto: World Ski Awards)

Wat een winnaars!

‘Best Ski Resort’ was zeker niet de enige prijs die er te vergeven was. Zo won Laax de prijs voor beste freestyle resort en won de Bergbahn van Kitzbühel in de categorie beste skibedrijf. Er was trouwens ook een award voor beste indoorskiresort en die ligt helaas niet in Nederland maar in Dubai. Zo gaat het rijtje nog wel even door, dus het beste kijk je voor alle wereldwijde winnaars op de website van World Ski Awards.

Meer over Val Thorens

Dat Val Tho het waard is, daar zijn we het helemaal mee eens. Het is het hoogstgelegen skiresort van Europa en onderdeel van Les 3 Vallées met wel 600 kilometer piste. Helaas is de sneeuw dit jaar laat, waardoor de seizoensopening moest worden uitgesteld. Inmiddels zijn de eerste liften open! Voor alle informatie kijk je op de officiële website van Val Thorens.


Lees hier alle publicaties over Val Thorens


(Visited 338 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer