World’s Best Ski Resort 2018

Door Pauline van der Waal

Het begint zo langzamerhand een beetje voorspelbaar te worden, maar Val Thorens is verkozen tot World’s Best Ski Resort, inmiddels voor de vijfde opeenvolgende keer! Bij een enorme happening in Kitzbühel, waar de crème de la crème van de skiwereld aanwezig was, werden de prijzen uitgereikt. Skiwereld is hier trouwens heel letterlijk: zo won het Argentijnse skigebied Chapelco de prijs voor ‘Outstanding Contribution to Ski Tourism’.

Prachtig skigebied met sneeuwzekere pistes

Maar waarom heeft Val Tho nou eigenlijk weer gewonnen? Zeker, het skigebied is prachtig hebben we met eigen ogen gezien, maar dat zijn er wel meer. Tsja, dat maakt de uitslag niet helemaal duidelijk. Iets met een hoge sneeuwzekerheid en een outstanding resort. Vooruit dan maar, Val Thorens kan in ieder geval een nieuwe titel aan de toch al lange lijst toevoegen.

De winnaars in de spotlight tijdens de ceremonie (Foto: World Ski Awards)
De winnaars in de spotlight tijdens de ceremonie (Foto: World Ski Awards)

Wat een winnaars!

‘Best Ski Resort’ was zeker niet de enige prijs die er te vergeven was. Zo won Laax de prijs voor beste freestyle resort en won de Bergbahn van Kitzbühel in de categorie beste skibedrijf. Er was trouwens ook een award voor beste indoorskiresort en die ligt helaas niet in Nederland maar in Dubai. Zo gaat het rijtje nog wel even door, dus het beste kijk je voor alle wereldwijde winnaars op de website van World Ski Awards.

Meer over Val Thorens

Dat Val Tho het waard is, daar zijn we het helemaal mee eens. Het is het hoogstgelegen skiresort van Europa en onderdeel van Les 3 Vallées met wel 600 kilometer piste. Helaas is de sneeuw dit jaar laat, waardoor de seizoensopening moest worden uitgesteld. Inmiddels zijn de eerste liften open! Voor alle informatie kijk je op de officiële website van Val Thorens.


Lees hier alle publicaties over Val Thorens


(Visited 274 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.