Voor de zesde keer op rij!

Door: Pauline van der Waal

Voor de zesde opeenvolgende keer is Val Thorens verkozen tot World’s Best Ski Resort. Nu vind ik het altijd een beetje lastig of je dat nou vertaalt als ‘beste skigebied’ of ‘beste skidorp’, maar ‘Val Tho’ houdt het toch op het laatste. Doen wij dat ook!

Het zonnetje breekt door in een prachtig besneeuwd Val Thorens. Foto: Karin Nijhof.
Het zonnetje breekt door in een prachtig besneeuwd Val Thorens. Foto: Karin Nijhof.

Wereldwijd de beste

Aan de stemming deden maar liefst 1.6 miljoen mensen mee. Daarmee mag je jezelf wel terecht een winnaar noemen! In dezelfde categorie waren immers topbestemmingen als Val Gardena, Kitzbühel en Lake Louise genomineerd, maar Val Thorens liet alle concurrentie achter zich. Voor de zesde keer op rij werd dit veelzijdige Franse dorp wereldwijd de beste, maar als Beste skidorp van Frankrijk werd de beker zelfs al voor de zevende achtereenvolgende keer mee naar huis genomen.
Benieuwd naar de andere winnaars? Kijk dan even op de site van de World Ski Awards

De grote winnaar van de avond. Foto: World Ski Awards
De grote winnaar van de avond. Foto: World Ski Awards

Groot op social media

Natuurlijk is Val Thorens supertrots. Ze roemen zelf de enthousiaste fanbase op social media, die met hun enthousiasme ongetwijfeld hebben gezorgd voor heel veel stemmen. De fans zijn dol op de creativiteit, lef, pioniersmentaliteit en teamwork die het skidorp kenmerken. De afgelopen jaren was het in ieder geval garantie voor succes en wordt samengevat met de term ‘Live United’. 

Val Thorens is weer de beste! Foto: Karin Nijhof
Val Thorens is weer de beste! Foto: Karin Nijhof

Openingsweekend voorproefje op prachtig seizoen

Afgelopen weekend werd het nieuwe seizoen in Val Thorens door het winnen van de prijs extra feestelijk geopend. Onze reporter Karin was erbij! Binnenkort lees je haar verslag over  ‘La Grande Première’.


Bekijk alle artikelen over Val Thorens


(Visited 223 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer