Val Gardena: passioneel wintersporten in de Dolomieten

Door Edwin Hagenouw

Val Gardena, sprookjesachtig mooi gelegen in de Dolomieten, opent deze week voor de 46ste keer haar pistes. De Italiaanse vallei is een populair wintersportgebied onder Nederlandse gezinnen, mede door de culinaire hoogstandjes, en bestaat uit drie verschillende dorpen: S. Cristina, Selva en Ortisei. 

Een gezellige winterse kerstsfeer in Ortisei

Van 5 december tot 14 april 2020 zijn alle wintersportliefhebbers weer welkom in Val Gardena. Het gebied zelf telt 175 kilometers aan pistes, met 52 kilometer aan blauwe pistes, 105 kilometer aan rode pistes en 18 kilometer aan zwarte pistes, is er voor ieder wat wils. Val Gardena is onderdeel van de ‘Dolomiti Superski’, ’s-werelds grootste skiverband, waar men toegang heeft tot wel 500 kilometers aan top-geprepareerde pistes.

Familievriendelijk

Deze familievriendelijke bestemming biedt verschillende skipassen aan. Zo kunnen ouders die een skipas aanschaffen een gratis pas aanvragen voor kinderen die geboren zijn na 30 november 2011. Ook aan grote families die tien dagen of langer willen skiën is gedacht, zij kunnen namelijk de ‘Superski Family’ skipas afnemen. De wintersporters die zich liever niet aan één gebied binden, kunnen gebruik maken van de Valle Silver skipas. Met de Valle Silver skipas is er de keuze uit een vijf- of zesdaagse skipas, die te gebruiken is in vier verschillende gebieden. Voor meer informatie over het gebied en de verschillende skipassen: www.dolomitisuperski.com

(Visited 160 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën