UPDATE LAAX OPEN | Verse poeder en riders gestart met vrije training

Snowrepublic reporters Aimee en RP doen live verslag van LAAX Open 2021

Gisteren en vannacht is er dik pak sneeuw gevallen in Laax. Wij hadden vanochtend first chair.  Dat betekent vroeg naar boven om te kijken hoe Laax is als freeride bestemming en natuurlijk om naar de vrije training Slopestyle te kijken. De snowboarders krijgen namelijk elke dag een paar uur de tijd om de proline te verkennen en sprongen te oefenen.

LAAX OPEN

Riders bij de start van de Slopestyle pro line – foto Aimee

LAAX OPEN

Nieuwe feature in de pro line – foto Aimee

LAAX OPEN

Airtime – foto RP

Laax als poederbestemming

Tussendoor maken wij ook een aantal off piste runs. Het zicht houdt niet echt over. Het sneeuwt nog steeds en de wolken hangen laag. We gaan dus op zoek naar zogenaamde treeruns.

Laax

Witte wereld – foto RP

De conclusie is dat Laax geweldige treeruns heeft! Rond Curnius langs de dalafdaling valt veel te halen en ook langs Freeride route 83 blijkt een enorm bos te liggen waarin je kunt spelen.

laax

Start freerideroute 83 – foto Aimee

Uiteindelijk begon zelfs het weer wat op te knappen en als de zon zo half door de wolken schijnt geeft dat prachtige effecten. Oordeel zelf!

LaaxLaaxLaaxlaax

Laax

RP in the whiteroom – foto’s Aimee&RP

Wij kunnen in ieder geval terugkijken op een prachtige dag.  Morgen start de vrije training voor de riders in de halfpipe, of beter gezegd de superpipe! De weersverwachting voor morgen is beter, dus tussen de trainingen door gaan wij de hoger gelegen delen van Laax verkennen.  Tot morgen!

Laax

Laax by night, met op de achtergrond de GALAAXY roodgloeiend – foto AimeeP


Meer verhalen over wintersport in Zwitserland lees je hier


 

(Visited 151 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.