Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Update LAAX OPEN 2021 | Halve finales Slopestyle

Aimee en RP, 20 januari 2021

Vandaag staan 28 vrouwen en 24 mannen aan de start van de halve finales Slopestyle. Slopestyle is een parcours, een zogenaamde pro-line vol met features zoals rails, kickers, big airs et cetera.

LAAX OPEN
Galaaxy
Het freestyle walhalla van Laax – foto Aimee

De riders moeten met zo ingewikkeld mogelijke sprongen naar beneden komen, waarbij een foute landing betekent dat je geen punten krijgt voor een sprong. Elke rider krijgt twee kansen om een zo hoog mogelijke score te halen.

Het is vandaag een beetje half bewolkt met een zonnetje door de wolken heen. En een straf koud windje. Het is vandaag aardig blauwbekken langs de hekken van de pro line. Eerst komen de dames voorbij, met daarbij lage landen riders Melissa Peperkamp (NL) en Loranne Smans (B). De dames strijden om acht plaatsen in de finale.

Laax OPen
Melissa Peperkamp op de rails – foto LAAX OPEN press

Halve Finale Dames

Dertiger Jamie Anderson (USA) is vandaag onverslaanbaar.  Deze ervaren dame heeft al vier keer de LAAX OPEN gewonnen en laat vandaag zien dat ze nog steeds een topper is: twee rock-solid runs waarbij ze na de eerste run al aan de leiding staat. Totaal onnodig maar wel supercool gaat ze ook de tweede run er vol voor en haalt een nog hoger puntentotaal van 83 punten: erg hoog. Eigenlijk komt alleen de Nieuw Zeelandse Zoi Sadowski Synnot in de buurt.

Laax OPen
Loranne op de pro line – foto Aimee

Melissa en Loranne hebben de cut helaas niet gehaald, alhoewel Melissa een prima run laat zien en een prima veertiende plek laat optekenen. Ze is nog een jonkie van zestien, dus zit daar vast nog progressie in!

Laax Open
Melissa sky high – foto Aimee

Halve Finale Heren

Bij de heren zorgt de twintigjarige Moritz Boll (CH) voor een sensatie. Hij scoorde gisteren al hoog tijdens de kwalificatie, maar hij vandaag pakt hij de leiding in zijn eerste run en staat de voorsprong ook niet meer af. Voor Nederland landt Niek van der Velde de Swatch kicker verkeerd in de eerste run.

LAAX OPEN
Niek op de Red Bull schans – foto RP

Hij moet dus alles op alles zetten in de tweede run: die gaat wel goed maar is niet voldoende voor de finale.  Net als gisteren blijft hij op de zestiende plaats hangen. Jammer! Sebbe de Buck haalt de finale wel met een solide tweede run.

LAAX OPEN
Sebbe op weg naar een kwalificerende run – foto Aimee

En verder…

Vandaag was een lange en koude dag langs de hekken. Nadat ook de heren klaar waren zijn wij nog snel wat gaan skiën. En we hebben zelfs nog wat poeder gevonden op een noord helling richting Plaun. Daar heeft gisteren de zon niet kunnen instralen dus daar hebben we nog wat heerlijke bochten kunnen draaien.

Laax
Laax
Toch nog poeder – foto’s Aimee&RP

Geen lage landers in de halfpipe, maar wel helden als Scotty James, Shaun White, Chloe Kim en Queralt Castellet

Het was helaas te laat om richting Flims te skiën. Misschien morgen? Morgen zijn ook de halve finales Half-pipe heren en dames. Geen lage landers in de halfpipe, maar wel helden als Scotty James, Shaun White, Chloe Kim en Queralt Castellet. Tot morgen!

Laax
Rocksresort Laax – Foto Aimee

Lees meer over LAAX Open en wintersport in Zwitserland


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer