Update LAAX OPEN 2021 | Halve finales Slopestyle

Aimee en RP, 20 januari 2021

Vandaag staan 28 vrouwen en 24 mannen aan de start van de halve finales Slopestyle. Slopestyle is een parcours, een zogenaamde pro-line vol met features zoals rails, kickers, big airs et cetera.

LAAX OPEN
Galaaxy
Het freestyle walhalla van Laax – foto Aimee

De riders moeten met zo ingewikkeld mogelijke sprongen naar beneden komen, waarbij een foute landing betekent dat je geen punten krijgt voor een sprong. Elke rider krijgt twee kansen om een zo hoog mogelijke score te halen.

Het is vandaag een beetje half bewolkt met een zonnetje door de wolken heen. En een straf koud windje. Het is vandaag aardig blauwbekken langs de hekken van de pro line. Eerst komen de dames voorbij, met daarbij lage landen riders Melissa Peperkamp (NL) en Loranne Smans (B). De dames strijden om acht plaatsen in de finale.

Laax OPen
Melissa Peperkamp op de rails – foto LAAX OPEN press

Halve Finale Dames

Dertiger Jamie Anderson (USA) is vandaag onverslaanbaar.  Deze ervaren dame heeft al vier keer de LAAX OPEN gewonnen en laat vandaag zien dat ze nog steeds een topper is: twee rock-solid runs waarbij ze na de eerste run al aan de leiding staat. Totaal onnodig maar wel supercool gaat ze ook de tweede run er vol voor en haalt een nog hoger puntentotaal van 83 punten: erg hoog. Eigenlijk komt alleen de Nieuw Zeelandse Zoi Sadowski Synnot in de buurt.

Laax OPen
Loranne op de pro line – foto Aimee

Melissa en Loranne hebben de cut helaas niet gehaald, alhoewel Melissa een prima run laat zien en een prima veertiende plek laat optekenen. Ze is nog een jonkie van zestien, dus zit daar vast nog progressie in!

Laax Open
Melissa sky high – foto Aimee

Halve Finale Heren

Bij de heren zorgt de twintigjarige Moritz Boll (CH) voor een sensatie. Hij scoorde gisteren al hoog tijdens de kwalificatie, maar hij vandaag pakt hij de leiding in zijn eerste run en staat de voorsprong ook niet meer af. Voor Nederland landt Niek van der Velde de Swatch kicker verkeerd in de eerste run.

LAAX OPEN
Niek op de Red Bull schans – foto RP

Hij moet dus alles op alles zetten in de tweede run: die gaat wel goed maar is niet voldoende voor de finale.  Net als gisteren blijft hij op de zestiende plaats hangen. Jammer! Sebbe de Buck haalt de finale wel met een solide tweede run.

LAAX OPEN
Sebbe op weg naar een kwalificerende run – foto Aimee

En verder…

Vandaag was een lange en koude dag langs de hekken. Nadat ook de heren klaar waren zijn wij nog snel wat gaan skiën. En we hebben zelfs nog wat poeder gevonden op een noord helling richting Plaun. Daar heeft gisteren de zon niet kunnen instralen dus daar hebben we nog wat heerlijke bochten kunnen draaien.

Laax
Laax
Toch nog poeder – foto’s Aimee&RP

Geen lage landers in de halfpipe, maar wel helden als Scotty James, Shaun White, Chloe Kim en Queralt Castellet

Het was helaas te laat om richting Flims te skiën. Misschien morgen? Morgen zijn ook de halve finales Half-pipe heren en dames. Geen lage landers in de halfpipe, maar wel helden als Scotty James, Shaun White, Chloe Kim en Queralt Castellet. Tot morgen!

Laax
Rocksresort Laax – Foto Aimee

Lees meer over LAAX Open en wintersport in Zwitserland


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer