Update LAAX OPEN 2021 | Een spectaculaire finale slopestyle

Door Aimee en RP | Laax, 22 januari 2021

Vandaag is de finale Slopestyle voor zowel dames als heren. Het parcours ligt er weer prachtig bij, de wind valt mee. Er was storm voorspeld maar in plaats daarvan valt er heel lichtjes sneeuw. Beter dus! Het zicht is vandaag helaas niet optimaal. Dat merken we ook als we in de ochtend richting Flims skiën.

Flims/Laax
Op weg naar Flims – foto RP

Ondanks dat is de afdaling 10 wel een hele mooie, langs indrukwekkende rotswanden, door het bos, helemaal tot in Flims.

Flims/Laax
Het zicht houdt niet over – foto RP

Finale Heren

Bij de heren gaat Niklas Mattson als eerste van start in de eerste run. Hij haalt direct 84,28 punten en niemand haalt hem meer in!  Grappig is dat hij zijn tweede run verknalt en hevig vloekt. Hij heeft dan echt geen idee dat niemand in de buurt van zijn puntentotaal zou gaan komen en dat die allereerste run dus een winnende run is.

LAAX OPEN 2021
Niklas voortvarend van start – foto Aimee

Nummer twee, de Duitse Leon Vockensperger, is de verrassing van vandaag. Zijn eerste Worldcup en meteen een tweede plaats!

LAAX OPEN
Podium, met Niklas Mattsen, Leon Vockensperger en Marcus Kleveland – Foto Aimee

Onze bekende Belg Sebbe de Buck grijpt helaas net naast het podium. In zijn eerste run glijdt hij wat slordig van de rail af, maar zijn tweede run is solide en hij wordt vierde.

LAAX OPEN
Sebbe na zijn run voor de vierde plek – foto RP
LAAX OPEN
Deze feature noemen ze de Shark – foto Aimee

Finale Dames

Bij de dames is het een bekend gezicht die de winst pakt. Al jarenlang pakt Jamie Anderson podiumplekken en is ze knettergoed in de pro-line van Laax. Dit is al de vijfde keer dat ze de Laax Open Slopestyle wint. Als we haar kort na haar laatste run even spreken blijkt het ook nog een super aardige open meid te zijn.

LAAX OPEN
Jamie Anderson na haar winnende run – foto RP

Heel dichtbij komt de elf jaar jongere Zoi Sadowski Synnot (NZL), die tot aan de allerlaatste run aan de leiding gaat. Maar Jamie laat zien dat ze met druk kan omgaan en pakt na een verprutste eerste run op het laatste moment de winst.

Laax Open
Podium dames met Jamie, Zoi en Tess Coady

Morgen is de finale Halfpipe, om zes uur, in het donker, met een zeer klein gezelschap. De berg wordt om half vijf leeg geveegd en alleen riders en pers blijven boven. Wij zijn er natuurlijk ook bij en hopen dat de Australische wonderboarder “Go big or go home” Valentino net zo’n mooie run neerzet als in de halve finale. Tot morgen!


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer