Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Update LAAX OPEN 2021 | Een spectaculaire finale slopestyle

Door Aimee en RP | Laax, 22 januari 2021

Vandaag is de finale Slopestyle voor zowel dames als heren. Het parcours ligt er weer prachtig bij, de wind valt mee. Er was storm voorspeld maar in plaats daarvan valt er heel lichtjes sneeuw. Beter dus! Het zicht is vandaag helaas niet optimaal. Dat merken we ook als we in de ochtend richting Flims skiën. 

Flims/Laax
Op weg naar Flims – foto RP

Ondanks dat is de afdaling 10 wel een hele mooie, langs indrukwekkende rotswanden, door het bos, helemaal tot in Flims.

Flims/Laax
Het zicht houdt niet over – foto RP

Finale Heren

Bij de heren gaat Niklas Mattson als eerste van start in de eerste run. Hij haalt direct 84,28 punten en niemand haalt hem meer in!  Grappig is dat hij zijn tweede run verknalt en hevig vloekt. Hij heeft dan echt geen idee dat niemand in de buurt van zijn puntentotaal zou gaan komen en dat die allereerste run dus een winnende run is.

LAAX OPEN 2021
Niklas voortvarend van start – foto Aimee

Nummer twee, de Duitse Leon Vockensperger, is de verrassing van vandaag. Zijn eerste Worldcup en meteen een tweede plaats!

LAAX OPEN
Podium, met Niklas Mattsen, Leon Vockensperger en Marcus Kleveland – Foto Aimee

Onze bekende Belg Sebbe de Buck grijpt helaas net naast het podium. In zijn eerste run glijdt hij wat slordig van de rail af, maar zijn tweede run is solide en hij wordt vierde.

LAAX OPEN
Sebbe na zijn run voor de vierde plek – foto RP
LAAX OPEN
Deze feature noemen ze de Shark – foto Aimee

Finale Dames

Bij de dames is het een bekend gezicht die de winst pakt. Al jarenlang pakt Jamie Anderson podiumplekken en is ze knettergoed in de pro-line van Laax. Dit is al de vijfde keer dat ze de Laax Open Slopestyle wint. Als we haar kort na haar laatste run even spreken blijkt het ook nog een super aardige open meid te zijn.

LAAX OPEN
Jamie Anderson na haar winnende run – foto RP

Heel dichtbij komt de elf jaar jongere Zoi Sadowski Synnot (NZL), die tot aan de allerlaatste run aan de leiding gaat. Maar Jamie laat zien dat ze met druk kan omgaan en pakt na een verprutste eerste run op het laatste moment de winst.

Laax Open
Podium dames met Jamie, Zoi en Tess Coady

Morgen is de finale Halfpipe, om zes uur, in het donker, met een zeer klein gezelschap. De berg wordt om half vijf leeg geveegd en alleen riders en pers blijven boven. Wij zijn er natuurlijk ook bij en hopen dat de Australische wonderboarder “Go big or go home” Valentino net zo’n mooie run neerzet als in de halve finale. Tot morgen!


Opmerking van de redactie: Tot eind maart 2021 worden toeristische reizen naar het buitenland afgeraden door de Nederlandse overheid. Reporters Aimee en RP kunnen als verslaggevers naar Zwitserland reizen om verslag te doen van de Snowboard Worldcup LAAX Open in LAAX. Overigens volgen we het advies van de overheid om geen toeristische reizen naar het buitenland te maken. Wij vertrouwen erop weer naar de bergen te kunnen gaan zodra het veilig is.


(Visited 150 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer