Bakken sneeuw bij het Gardameer!

Door Sytske Maaijen | 29-12-2020 | activeitalia.com

Afgelopen nacht begon het te sneeuwen en in twaalf uur tijd hadden we tussen de 35-40 centimeter verse sneeuw. Voldoende om de ski’s voor het huis onder te binden en de weg uit te skiën. Ik woon zo’n vijf kilometer van het Gardameer, iets ten noorden van Riva del Garda. Bijzonder want meestal smelt de sneeuw hier snel weg en valt zeker niet in zulke hoeveelheden.

Chaos natuurlijk op de wegen natuurlijk, maar ik bak wat extra brood of wandel naar het volgende dorp voor paar boodschappen. De weg die we per ski’s nemen moet ik ook met mijn auto af en dat is nu geen optie.

Prachtige plaatjes in Trentino, Italië

Tot stilstand

Dit weer levert prachtige plaatjes op. Alles komt een soort van tot stilstand, terwijl we toch al redelijk opgesloten zaten door de lock down. Bekijk hieronder maar eens de plaatjes van het sprookjesachtige plaatsje Cologna di Tenno. Krijg je ook zin in een winterse vakantie in Italië? Check dan ook maar eens deze artikelen op Snowrepublic: WINTER IN TRENTINO.


Vanaf vandaag, 29 december 2020, geef ik jullie regelmatig updates over de winter in de Italiaanse regio Trentino.

Ik ben geboren en getogen in Nederland en na tien jaar België, ben ik in 2000 naar Italië verhuisd. Mijn passie voor de natuur en diverse buitensporten brachten mij naar de regio Trentino. Hier vindt je een ideale mix van bergen en meren, naast het heerlijke klimaat.

Mijn studie heb ik afgerond aan de Hoge Hotelschool Maastricht. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in conference- en facilitymanagement en toerisme. Met deze achtergrond en kennis promoot ik met veel enthousiasme mooie Italiaanse gebieden als ook haar producten. Kijk ook maar eens op activeitalia.com


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer