Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Niet het leukste nieuws afgelopen kerstavond: door extreme regenval waren er grote problemen in Châtel. Maar er is nu ook goed nieuws, want vanuit het gebied hebben we vernomen dat alle problemen inmiddels opgelost zijn. En dat is een knap staaltje werk, zoals je hieronder kunt zien.

Gebied weer open

Extreem veel regen zorgde voor veel aardverschuivingen, waardoor een liftpaal volledig bloot kwam te liggen en ontzet werd. Daarnaast moesten er wegen afgesloten worden en veranderden pistes in rivieren. Naast de toegangswegen werd ook het skigebied volledig gesloten.

Maar gelukkig is er na dit drama ook goed nieuws te melden. Vanuit Châtel kregen we de update dat de problemen zoveel mogelijk opgelost zijn. Men heeft hard gewerkt om het skigebied weer te openen en de wegen weer toegankelijk te maken.

  • Het skigebied is weer open gegaan op 25 december, inclusief de liften rondom het gebied van de Linga.
  • Alle toegangswegen waren gelukkig alweer snel geopend, inclusief de RD22 richting Châtel.
  • De stoeltjeslift Gabelou met de ontzette mast is tot nader gesloten, en wordt gerepareerd en aan een stevige inspectie onderworpen. De burgemeester van Châtel doet daarvan een update op Facebook:

Alle informatie is terug te lezen op de site van Chatel.

Hoofdfoto| Manja Herrebrugh


Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer