Dat het dit jaar qua sneeuw een uitzonderlijk goed jaar was hoeven we je waarschijnlijk niet vertellen. Maar dat Val d’Isère door de enorme bak sneeuw die er dit jaar gevallen is ook deze zomer de pistes opent, is wel een vermelding waard. Dit is namelijk nog niet eerder gebeurd in het 82-jarig bestaan van het skigebied!

[impulse_trigger image=’https://www.snowrepublic.nl/wp-content/uploads/2018/05/Bergbeklimmen.gif’ custom=’true’ align=’right’ size=’small’]

Winterseizoen afgelopen per 1 mei

Normaal kun je in april nog wel de piste op in Val d’Isère, en dat is ook dit jaar het geval. Zo ging reporter Edwin daar in april nog uit z’n dak tijdens een fantastische off-piste dag. De liften stopten met draaien op 1 mei. Maar vanaf 3 juni ben je weer welkom op je ski’sof snowboard.

Zomerskiën in juni

Vanaf 3 juni tot en met 13 juli kun je de sneeuw in, zolang de condities het toelaten natuurlijk. Het gaat hierbij om de pistes op de Bellevarde,waar je uitkomt als je de Funival vanuit het dorp naar boven neemt. Je kunt dan naar de Marmottes-lift skiën. De liften zijn dagelijks geopend van 7 uur ’s ochtends tot 12.00 uur. Een dagje skiën kost € 28,- voor een liftpas.

Vanaf 3 juni tot en met 13 juli kun je de sneeuw in

Het gaat hierbij dus om pistes die in het ‘gewone’ skigebied liggen, en niet die op de gletsjer. Deze gaan waarschijnlijk wat later open, dus hou de berichtgeving goed in de gaten!

Meer info? Check de site van Val d’Isère.

Foto: Val d’Isère


Accommodatie in Val d’Isère? Check Club Med Val d’Isère


(Visited 630 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.