Home of Lässig maakt de perfecte wintersport

Door: Pauline van der Waal | Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het is een hele mond vol: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maar het Oostenrijkse skigebied heeft dan ook veel te bieden: 270 kilometer piste, zeventig moderne liften en zestig gezellige, authentieke hutten bijvoorbeeld. Maar ook staat het Skicircus voor ‘Home of Lässig’, dat zoiets betekent als het ultieme geluksgevoel. En dat geldt zowel voor gezinnen die gek zijn op wintersport, sportieve skiërs en enthousiaste freeriders.

© saalbach.com, Mirja Geh

1. Skicircus, Home of Lässig

Maar wat is dit geluk precies? Voor sommigen is het de gastvrijheid van zowel hotels, restaurants als ook skischolen en alle andere mensen die je tegenkomt op je vakantie. Anderen genieten het meest van de perfect geprepareerde pistes en de ultramoderne gondels en liften. Of is het de ongerepte poeder die een glimlach op je gezicht tovert? “Home of Lässig” gaat om oneindig plezier, gezelligheid en ultiem genieten. Wat is jouw geluksmomentje op wintersport?

© saalbach.com, Mirja Geh

2. Doe de Challenge, de grootste skironde van de Alpen

„Ski your limit“ is de slogan van een van de meest pittige skirondes die er zijn, en dat blijkt wel uit de getallen: 65 kilometer in totaal, met 32 liften en 12.400 hoogtemeters. Sportieve skiërs kunnen de ronde in zo’n zeven uur afleggen. Let er dan wel op dat je een beetje tempo maakt en bewaar de uitgebreide lunch in één van de gezellige berghutten met uitbuiken in een ligstoel in de zon maar voor de dag erna…

© saalbach.com, Mirja Geh

3. Of pak één van de kortere rondes

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn ook andere, wat kortere skirondes uitgezet. Je hebt bijvoorbeeld slechts een uurtje of twee nodig voor de negentien kilometer lange Saalbachronde. De Hinterglemmronde is dertig kilometer lang en moet je in ongeveer 3,5 uur weten te klaren.

Ook heerlijk en met prachtige panorama’s is de Leogangronde, waarmee je alle kanten van de huisberg van Leogang – de Asitz – ziet. In totaal ben je dan 26 kilometer onderweg. Met een beetje vaart maken ben je in 2,5 uur rond.

Doe je de Tirolronde naar Fieberbrunn, dan bedwing je zowel in Tirol als in Salzburg pistes en kun je je lekker uitleven op 22 kilometer sneeuw. Ook dan ben je in ongeveer 2,5 uur weer terug.

© saalbach.com, Mirja Geh

Samen de winter door

De winter van 2020-2021 is door alle geldende regelgeving anders dan anders. Door het uitgebreide aanbod van – samen met Zell am See en Kaprun on de hoek – maar liefst 121 gondels en liften en 408 kilometer piste kun je altijd gemakkelijk afstand houden. In totaal zijn er 23 gondels die de skiërs vanuit het dal de berg op kunnen brengen, waardoor iedereen snel boven op de berg is en je nergens risico loopt dat er teveel mensen dicht bij elkaar komen. Hier lees je meer over de Covid-19 maatregelen in het Skicircus.


Lees alles over wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn


© saalbach.com, Mirja Geh

Hoofdfoto: © saalbach.com, Mirja Geh