Je kent ze wel, die types die je altijd tegenkomt op de piste waar je ook heen gaat. Ik heb mijn top voor je op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde!

De beginner die eruitziet als gevorderde

Vaak gehuld in op en top (dure) merkkleding. Het maakt ze niet uit dat ze pas voor het eerst gaan en dat ze helemaal niet weten of ze het wel leuk gaan vinden, ze zullen er hoe dan ook uitzien als echte expert. Je verwacht vaak heel wat van deze wintersporters, maar je merkt al gauw na de eerste meters dat ze toch niet zo goed zijn als dat hun kleding doet vermoeden. Niet erg, iedereen begint zo!

De wintersporter die komt om te kijken maar vooral om bekeken te worden

Dit type is vaak op het terras te vinden, witte skibroek, bontkraag, champagneglas en vooral een hele dikke vette zonnebril.

Zelfs als de zon niet schijnt. En de echten skiën zelfs helemaal niet maar die nemen gewoon weer de lift naar beneden.

De wintersporter die voor het eerst komt en alles zo goedkoop mogelijk heeft aangeschaft

En dan doel ik vooral op de ski’s of snowboards die van marktplaats geplukt zijn. Dood en doodzonde, want de eerste keer wordt alleen maar bemoeilijkt op slecht materiaal. Mijn tip is dan ook wel te inventariseren in goed skimateriaal, dat is toch waar het allemaal om draait. Desnoods eventjes huren, maar vermijd marktplaats vooral.

De brokkenpiloten

Hoppa, verstand op nul en gaan. Staat er iemand in de weg? Ah joh die laat je toch lekker schrikken door er net langs te gaan. En helm? Wat is dat? Vooral onderlinge wedstrijdjes zijn onder dit type erg populair, maar ook skiën met muziek. Lekker gevaarlijk.

De skileraren/medewerkers van het gebied

Deze herken je meteen aan hun mooie pakjes. Het staat nog altijd op mijn bucketlist om in zo’n mooi pak te mogen skiën die de EHBO’ers aan hebben. Nog een herkenpunt, de zongebruinde hoofden. De types waarvan je zegt doe je bril eens af terwijl ze deze niet meer op hebben. 

Skileraar
Skileraren in actie in hun kenmerkende pakken

Herkenbaar? Binnenkort de rest op deze site!


Bewaren

(Visited 199 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.