Vorige winter is er in Serfaus hard gewerkt aan de bouw van nieuwe stations van de Dorfbahn. Tijdens de winterperiode lag de bouw stil en straks als het zomerseizoen los barst zal de bouw opnieuw opgeschort worden. Dat betekent dat in de tussenliggende periode (nu dus!) er keihard gewerkt wordt aan de nieuwbouw van het station “Centrum”. En dat er hard gewerkt wordt is goed te zien aan de foto’s van de bouw.

Deze foto is van 18 april jl; drie dagen na de start van de bouw. Als je goed kijkt zie je het oude toegangsgebouwtje nog overeind staan (achter de gele kraan).
Foto van 17 april jl. Er is net gestart met de sloopwerkzaamheden. Credits: Georg Westreicher
Credits: Georg Westreicher
Een grote kraan blokkeert de belangrijkste weg van Serfaus. Foto is van 17 april jl. Credits: Georg Westreicher

Station Centrum wordt twee keer zo groot

Toen ik afgelopen maart in Serfaus was en veelvuldig van de metro gebruik maakte was al goed te zien wat een verbetering de nieuwe stations zijn. Het station Centrum zal in dezelfde stijl worden gebouwd. Dat wil zeggen met een nieuwe toegang, frisse kleuren en veel licht. Volgens de bouwers is de bouw van het station Centrum de moeilijkste omdat het station tweemaal zo groot wordt als het oude. Als je op de foto’s van de webcam kijkt dan zie je de contouren al verschijnen.

Deze foto is van vandaag. Alles is gesloopt en je ziet de puntvormige contouren al verschijnen.

Overlast voor bewoners

De nieuwbouw van station Centrum betekent echter veel overlast voor de bewoners, want de belangrijkste straat van Serfaus, de Dorfstrasse is vanaf après-ski bar George afgesloten. De bank (met pinautomaat) is intussen ook gedeeltelijk gesloopt; de pinautomaat is tijdelijk verplaatst naar het dalstation van de Komperdell.

Zicht vanaf de grond op de bouwwerkzaamheden. Credits: serfaus-fiss-ladis.at
Vanaf de andere kant gezien. Credits: serfaus-fiss-ladis.at

Als alles volgens plan verloopt is de metro vanaf 14 juli tot 21 oktober weer toegankelijk voor zomertoeristen. Daarna zal er opnieuw een bouwfase worden opgestart die tot aan het begin van het wintersportseizoen 2018/2019 loopt. Dan zal ook de nieuwe trein in gebruik worden genomen.

https://www.snowrepublic.nl/serfaus-bouwt-aan-nieuwe-metro-zo-ver-zijn-ze-nu/

Hoofdfoto: Serfaus-fiss-ladis.at/blog

Bron: Serfaus Fiss Ladis Blog

(Visited 441 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.