Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Twee bergbeklimmers vermoedelijk overleden door koolmonoxidevergiftiging

Door: Karin Nijhof

Nog meer vervelend nieuws uit Oostenrijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee Nederlandse mannen in Oostenrijkse Pitzdal overleden. De vermoedelijke doodsoorzaak is koolmonoxidevergiftiging. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de dood van de twee Nederlanders. Daaruit moet uitwijzen wat er is voorgevallen.

De Nederlandse mannen waren op expeditie

De twee Nederlandse mannen van 50 en 52 jaar deden mee aan een expeditie bij een gletsjer. Op ruim 3000 meter hoogte werden hun lichamen gevonden in hun tent. De politie denkt aan koolmonoxidevergiftiging omdat er een gasstelletje in hun tent stond. De mannen moesten hun eigen maaltijd maken tijdens de expeditie. Volgens de Oostenrijkse politie waren het ervaren bergbeklimmers. Samen met vier andere expeditieleden waren ze aan het trainen voor toekomstige expedities. De rest van de groep bleef ongedeerd.

Mountain Network Travel

De expeditie stond onder leiding van een Oostenrijkse berg- en skigids en was georganiseerd door Mountain Network Travel. Zij lieten in een reactie weten dat hun gedachten uit gaan naar de familieleden en de nabestaanden van de omgekomen mannen.

De lichamen van de omgekomen Nederlanders zijn inmiddels met een helikopter van de berg gehaald.

Bron tekst: Ad
Bron hoofdfoto, pixabay

Blijf op de hoogte van al het nieuws op onze website

(Visited 1.104 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer