In het Franse La Grave kwamen maar liefst 12 skiërs tegelijk vast te zitten in een couloir. De skiërs volgden allemaal een spoor dat leidde naar één van de smalle geulen die het gebied off-piste rijk is. Hier kwamen de skiërs echter vast te zitten omdat ze niet de benodigde uitrusting bij zich hadden om terug te komen naar het dorp.

Smalle geul

De twaalf skiërs, die uit meerdere groepen skiërs bestonden, volgden elkaar de couloir van Orcière in. Deze ligt in het off-piste skigebied van La Grave. De skiërs volgden een spoor die uitkwam in één van de smalle geulen die het gebied rijk is. De groep wist echter niet dat je hier speciale uitrusting nodig hebt om in de geulen af te dalen. Om weer terug te komen richting dorp, moet je namelijk meerdere abseils maken en daar heb je dus speciaal materiaal voor nodig. 

De sporen die zij volgden waren van wintersporters die wel wisten dat er een speciale uitrusting nodig was om terug te komen. Een harde les dat je dus niet zomaar een off-piste spoor kunt volgen als je het gebied niet kent.

Hierdoor konden de skiërs geen kant meer op en zagen zich gedwongen de bergredding van Briançon te bellen. Uiteindelijk zijn ze met een helikopter uit de geul gered. Een geluk bij een ongeluk: hierbij kon een ten val gekomen skiër met rugtrauma verderop in hetzelfde gebied ook meteen gered worden.

Bron: Le Dauphine.com | Hoofdfoto: Val Thorens.com, T.Loubere


Anderen lazen ook:

(Visited 486 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.