advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Turracher Höhe is een zeer sneeuwzeker skigebied tussen Karinthië en Steiermark gelegen in Oostenrijk. Het is een klein dorp omringd door een prachtig natuurgebied. Ga hier niet naar toe voor de aprés ski want die is er niet, de natuur is hier het belangrijkste. Snowreporter Natasja gaat hier volgende maand naar toe om dit betrekkelijk onbekende skigebied te verkennen.

Wat biedt dit wintersport gebied?

Het is zeker geschikt voor skiërs, carvers en snowboarders. Er is ruimte genoeg op de pistes en er is veel afwisseling qua moeilijkheidsgraad. Hieronder wat leuke weetjes;

  • 42 kilometer pistes
  • 14 kabelbanen en liften
  • Snow- & Funpark
  • Nachtskiën op elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur
  • Nachtrodelen elke dinsdag en donderdag van 20.00 tot 21.30 bij de Sonnenbahn
  • Winterwandelroutes (25 kilometer)
  • Sneeuwschoenwandeltochten onder begeleiding

Butlerservice op de piste

De Turracher Höhe is altijd al zijn tijd ver voor geweest met betrekking tot het serviceniveau. Maar liefst 14 jaar geleden zijn zij al begonnen met de pistenbutler. Gasten worden hier compleet in de watten gelegd! Voor die gasten die verblijven in de hotels die zijn aangesloten bij de butlerbedrijven is de butlerservice al vanaf de eerste overnachting gratis. Wat het precies inhoudt ga ik zelf ervaren binnenkort, ben erg benieuwd!

Funslope Turracher Höhe

Naast het Snowpark ligt de Funslope, dit is actie voor iedereen die een keertje anders dan gebruikelijk de afdaling wilt maken. Uit de meest uiteenlopende elementen van sneeuw en andere materialen is hier een beleveniswereld ontstaan voor jong en oud. Maak sprongen, ga door tunnels en laat je kunsten zien!


Lees hier alles over wintersport in Oostenrijk


advertentie