Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Turracher Höhe ligt in Oostenrijk in de deelstaten Karinthië en Steirmarken. Wij vlogen aan op Salzburg en vanuit daar is het dan nog 2 uur rijden. Dit skigebied behoort tot de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk, je kunt hier dan al in november terecht voor de eerste afdalingen. De ligging is op een hoogte van 1.763 meter en het heeft in totaal 42 kilometer pistes met een maximaal hoogtebereik van 2.205 meter.

Snowrepublic
De pistebutler zoekt een leuke tocht voor je uit

Wat mij persoonlijk opviel is de veelzijdigheid van Turracher Höhe. Uiteraard kun je er goed skiën en snowboarden maar daarnaast vind je er genoeg andere mogelijkheden. Zoals sneeuwschoenwandelingen, uitgezette wandeltochten die je door de dennenbossen en langs de drie bergmeren leiden. Langlaufers kunnen gebruik maken van 4 verschillende loipen van in totaal 15 kilometer lengte. Verder kun je er schaatsen, nachtrodelen of een romantisch ritje maken in een arrenslee. Het gebied is ook zeer overzichtelijk wat het ook heel geschikt maakt voor wintersport met kleine kinderen. 

Uniek, de pistebutler!

Wat een ontzetttend leuk en gastvrij concept hebben ze in Turracher Höhe bedacht, de service van de pistebutler! Hij zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je wintersportvakantie. Ze kennen het gebied als hun binnenzak en nemen je mee om met trots hun pistes te laten zien. Aan alles is gedacht; zakdoekjes voor de loopneuzen, zonnebrand voor de rode wangetjes, een lekker appeltje voor de kinderen en voor de volwassenen een heerlijk glas prosecco. De pistebutler is duidelijk herkenbaar aan zijn mooie klassieke butler skipak met bijpassende skihelm. De sneeuwscooter waar hij mee rond rijdt is knalrood en de voorkant is gebouwd als die van een dure Mercedes. Je kunt hem dus niet missen op de piste! Het mooie aan dit is dat dit alles kosteloos is wanneer je verblijft in een hotel/chalet behorende bij de butlerservice.

Duidelijk herkenbaar in zijn klassieke butler skipas

Het butler service programma

Er is dus een compleet programma voor een hele week opgesteld waar je kosteloos aan deel kunt nemen. De Alpine Butler gourmet safari bijvoorbeeld, je gaat dan samen met de butler skiën van Almhut naar Almhut en ondertussen geniet je in iedere hut van een nieuwe culinaire verrassing. Je hoeft alleen je drankje zelf te betalen. Of je doet mee aan  “Early Morning Skiing” je verzamelt om 07.30 uur bij de Konockbahn, boven geniet je van een heerlijk ontbijt en vervolgens daal je als eerste de piste af. De Trilogy is ook zeer aan te bevelen, je maakt om 07.00 uur een sneeuwschoenwandeling naar boven, lekker ontbijten in de hut en daarna zijn de “first slopes” voor jou!

Veelzijdig skigebied

Wat ik al eerder schreef vind ik het een groot voordeel dat het een zeer overzichtelijk skigebied is. In totaal zijn er 42 kilometer pisten waarvan 14 kilometer blauw, 24,5 kilometer rood en 3,5 kilometer zwart. Je kunt de Turrach Ronde skiën, een leuke tocht rond de Turracher Höhe. Verder heb je de Funslope Turracher Höhe, dit is de langste funslope ter wereld. Hij is 850 meter lang met steile bochten, tunnels en andere fratsen. Qua liften kunnen we het volgende melden; er zijn 14 kabelbanen en skiliften. Voornamelijk stoeltjesliften en enkele sleepliften.

Even proosten met een glaasje Prosecco

Sneeuwscootertocht “get the experience”

Hoe blij werd ik toen ik op het programma las dat wij een tocht gingen maken op een sneeuwscooter door de bergen. We kennen het allemaal wel van Scandinavië en Canada maar sinds 3 jaar mogen er in Turracher Höhe begeleide tochten uitgevoerd worden. Na een instructie van de begeleider van de groep gaat de 2 uur durende tocht van start. Een prachtige tocht over de paden door de bossen met in ons geval de ondergaande zon. Aan het eind van de tocht krijg je nog de mogelijkheid om op een parcours helemaal los te gaan! Voor boekingen en informatie kijk je op Snowmobiling. Zie hier onder mijn videoreport van deze reis.

Helaas hadden wij de tweede dag van onze reis niet al te beste weersomstandigheden. We begonnen in de ochtend met regen en mist, je zag werkelijk waar geen hand voor ogen. Het waaide ook erg hard dus er waren maar een paar pisten open. Kleed je goed aan want de wind in dit skigebied komt plots op zetten en laat ook de gevoelstemperatuur flink dalen. Gelukkig had ik mijn heerlijke warme Salomon jas aan die wind tegen houdt en uiteraard waterdicht is.

Leuke weetjes

Wist je dat de pistebutler maar liefst 100.000 zakdoekjes, 71.500 stuks druivensuiker, 4.000 flessen Prosecco, 2.700 kilo appels en 720 liter eigen gemaakt ijs uitdeelt in een winterseizoen?

  • Wist je dat er een “Seetaxi” is? Je wordt dan over de Turracher See achter een trekker aan gesleept met je ski’s aan naar de andere kant van het meer. Zo vind je weer aansluiting met de andere pisten.
  • Wist je dat hier het grootse Zirben dennenbos van Europa ligt?
  • Wist je dat ik mijn handschoen had verloren in de funslope en dat de pistebutler zo een paar reserve uit zijn jaszak toverde?
  • Wist je dat vanaf februari de voorruiten van alle auto’s van de gasten gratis worden schoongemaakt?
En heerlijk relaxen in de gratis ligstoelen
Mooi uitzicht op het dal vanaf de piste
Sneeuwscooter van de pistebutler met Mercedes teken.

Foto’s: Snowrepublic reporter Natasja van Brakel-Hoogstede

(Visited 467 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer