Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Turbulent weer zorgt voor chaos in Oostenrijk

Door Patricia Christiani

Het aanhoudend slechte weer in Oostenrijk heeft voor aardig wat chaos gezorgd.

Maandag regende het aanhoudelijk lang en veel. Dit leidde tot overstromingen, aardverschuivingen en modderstromen in onder andere Kössen, Wörgl, Mieders en Stubaital. In Hattingberg zaten 75 mensen maandagavond na een modderstroom vast in hun dorp. De zware regen had geleid tot een modderstroom die de weg naar het dorp afsneed.

Na de maandag volgde een dinsdag met zware sneeuwval maar ook met heel veel wind, zoals reporter Saskia gisteren al meldde. De wind nam in de bergen zelfs toe tot orkaankracht. Veel skigebieden moesten daarom de liften sluiten. Skigebieden Skiwelt WilderKaiser en Ischgl moesten zelfs alle liften dichthouden. Ook zaten mensen in Salzburgerland en Wenen enkele uren zonder elektriciteit. Tegen dinsdagmiddag nam de storm af en begon het echt goed door te sneeuwen. Dat zorgde vervolgens weer voor problemen in het verkeer: auto’s en vrachtwagens liepen vast op snelwegen.

En ook vandaag zijn de Oostenrijkers nog niet uit het slechte weer. Vanochtend werd op de luchthaven van Innsbruck een windvlaag van 143 kilometer per uur gemeten. Daarnaast zijn heel veel skigebieden zijn vanochtend nog steeds grotendeels gesloten. Ondertussen neemt door de hevige sneeuwval het lawinegevaar nog steeds toe.

Vooruitzichten

Vandaag valt er in de Alpen met name aan de noordkant nog sneeuw. In de Franse en Zwiterse Alpen zien we gedurende de ochtend opklaringen aan terrein winnen. In Oostenrijk blijft het tot in de middag en vroege avond sneeuwen. Naast de sneeuw staat er dankzij een krachtige noordelijke föhn veel wind met windstoten op de toppen van 100 tot 150 km/h. Het Lawinegevaar zal onverminderd hoog blijven. Aan de zuidkant van de Alpen juist droog en veel wind dankzij de föhn.

Morgen zijn het droomomstandigheden voor wintersporters: een bak verse sneeuw, en het blijft koud!

Bron: Tiroler Tageszeitung, Alpenweerman

Hoofdfoto: Saskia Smulders

lees ook:

Storm en volop verse sneeuw in de Alpen

Na regen komt…een enorme bak verse sneeuw!

Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?

(Visited 1.686 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer