Afgelopen woensdagmiddag is een Duitse vrouw overleden op de piste in het Oostenrijkse Mayrhofen. Voor de ogen van haar partner botste ze tegen een pistebully aan. Ze kwam hierdoor gedeeltelijk onder de sneeuwschuiver terecht en overleed niet veel later aan haar verwondingen.

De pistebully was op het moment van de botsing de skipiste aan het egaliseren. Het voertuig werd bestuurd door een 61 jarige man uit Oostenrijk. De snowboardster afkomstig uit Bielefeld klapte op het tegemoetkomende voertuig met rupsbanden en kwam gedeeltelijk onder de sneeuwschuiver terecht. Ze liep hierbij ernstig hoofdletsel op. Een spoedarts heeft nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar helaas overleed zij toch aan haar verwondingen. Haar partner heeft het ongeluk zien gebeuren en is in shock. Hij wordt bijgestaan door slachtofferhulp.

Het skigebied van Mayrhofen heeft in totaal 142 kilometer aan skipiste. Daarvan is 69 kilometer rood, waaronder ook skipiste 11 op de Horberg in het plaatsje Schwendau dat onderdeel is van het skigebied Penken. De Duiste vrouw en haar partner namen deze afdaling terwijl de pistenbully naar boven reed. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend en wordt nog verder onderzocht door de alpine politie.

Bron tekst: https://www.ad.nl

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer