Ben jij ook al helemaal klaar met de winter maar nog lang niet klaar met het wintersportseizoen? Dan heb ik goed nieuws voor je! In heel veel skigebieden in Frankrijk kan je nog heerlijk een hele tijd gaan lenteskiën. Wat een heerlijk vooruitzicht!

lenteskiën
Lenteskiën in de Franse bergen | Credits: Pixabay

SKIËN IN FRANKRIJK

Frankrijk heeft een groot aantal skigebieden die verspreid liggen bij meer dan tweehonderd plaatsen. De meeste gebieden liggen in het gebied tussen de Rhône en de Provence tot aan de grens met Zwitserland en Italië. De andere Franse skigebieden vind je in de Pyreneeën en bij Andorra. De meeste skigebieden hebben in december 2017 hun pistes en liften weer geopend voor het wintersportseizoen van 2017-2018 maar tot wanneer kan je waar terecht?

TOT WANNEER ZIJN DE GEBIEDEN GEOPEND?

Veruit de meeste gebieden in Frankrijk sluiten het wintersportseizoen feestelijk af in het weekend van 20-21-22 april aanstaande maar er zijn ook enkele gebieden waar je nog enkele weken langer de ski’s of het snowboard onder kan binden. Lenteskiën is ontzettend leuk en in deze Franse gebieden kan je ook ná 22 april nog terecht voor een onvergetelijk avontuur in de bergen en de sneeuw:

Les Saises (Savoie, 1150m) -> geopend t/m 27 april
Bonneval sur Arc (Savoie, 1800m) -> geopend t/m 27 april
Les 2 Alpes (Isère, 1650m) -> geopend t/m 28 april
La Plagne (Savoie, 1250m) -> geopend t/m 28 april
Montgenevre (Hautes Alpes, 1860m) -> geopend t/m 28 april
La Clusaz (Haute Savoie, 1100m) -> geopend t/m 30 april
Val d’Isere (Savoie, 1850m) -> geopend t/m 1 mei
Tignes (Savoie, 1550m) -> geopend t/m 6 mei
Val Thorens (Savoie, 2300m) -> geopend t/m 8 mei

lenteskiën
Lenteskiën in Frankrijk is heerlijk | Credits: Pixabay

LENTESKIËN, EEN FEESTJE!

Wat maakt lenteskiën zo bijzonder? Voor mij is dat zonder twijfel het feit dat je in de lente in de sneeuw te maken hebt met veelal prachtig weer met blauwe luchten en zon. Skiën, zonnen, skiën, zonnen… Zie je het al voor je? Heerlijk! Daarnaast hangt er in de skigebieden in de lente altijd zo’n lekker sfeertje. Terrassen zitten vol, je ziet her en der mensen picknicken in de sneeuw en de mensen zijn over het algemeen een stuk vrolijker met dat zonnetje op hun bol.


Lees meer artikelen over wintersport in Frankrijk


 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer