Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Vandaag strekte een actieve neerslagband zich uit over de Italiaanse Alpen. Boven de 1000 tot 1400 meter wordt er een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw verwacht, waarbij sommige gebieden wel 100 tot maar liefst 150 centimeter kunnen ontvangen. Een behoorlijke sneeuwdump dus, vooral voor dit deel van de Alpen dat de laatste jaren relatief weinig sneeuw heeft gekregen. 

Desalniettemin brengt de sneeuwdump ook gevaren met zich mee, aangezien er door de grote hoeveelheden sneeuw het risico op lawines ontstaat. In de lagere dalen, waar regen valt, bestaat het gevaar op overstromingen. Tegelijkertijd is het juist droog in de andere Alpenlanden. Wel overheerst vandaag de bewolking, en in tegenstelling tot Italië is het vaak zacht. Zo kan het kwik in de Oostenrijkse dalen oplopen naar regionaal 15 graden. 

Ook morgen blijft er kans op sneeuwval in de Italiaanse Alpen, waarbij de sneeuwval zich met name concentreert op het westelijke Alpengebied. Elders blijft het opnieuw droog, met een afwisseling van bewolkte perioden en kortstondige zonnige momenten. Op een hoogte van 1500 meter wordt een temperatuur van ongeveer 2 tot 3 graden boven het vriespunt verwacht.

Prachtige donderdag

Donderdag blijft het overal in de Alpen droog, waarbij de zon uitbundig tevoorschijn komt. Vooral op de hoger gelegen pistes zijn de condities uitstekend. Helaas zullen veel skipistes onder de 1500 meter wel van matige kwaliteit zijn. De meeste zonnige perioden zijn te vinden in Zwitserland en Oostenrijk, terwijl er nog enkele wolkenvelden aanwezig zijn in de Franse en Italiaanse Alpen.

Op vrijdag staat er echter een volgende storing op het programma, waarbij vooral sneeuwval wordt verwacht in de Franse Alpen. Desondanks zullen de hoeveelheden hier naar verwachting beperkter zijn dan in de Italiaanse Alpen.

Weekend opnieuw sneeuwdump? 

Tijdens het weekend staat de Alpen een nieuwe sneeuwdump te wachten, waarbij overal behalve in Oostenrijk opnieuw aanzienlijke hoeveelheden sneeuw zullen vallen. In de Italiaanse Alpen kunnen opnieuw uitschieters plaatsvinden met meer dan 100 centimeter sneeuw! De sneeuwvalgrens bevindt zich over het algemeen tussen 1000 en 1500 meter.


Voorspel het weer in jouw skigebied

Alpenweerman stelt haar weerkaarten kosteloos beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Bekijk dus dagelijks de weerkaarten met sneeuw- en weersverwachting op Alpenweerman en word de persoonlijke wintersportweerman van je vriendengroep of familie.

Veel plezier en succes met voorspellen! Volg vooral ook onze site Alpenweerman, voor accurate weersvoorspellingen in de Alpen!


Pistes in Oostenrijk worden slechter

Opvallend is dat het gedurende de hele week zo goed als droog blijft in de Oostenrijkse Alpen; neerslaggebieden bereiken dit deel van de Alpen niet. Hoewel er momenteel vaak nog voldoende sneeuw op de pistes ligt, zullen de hoge temperaturen deze week leiden tot verslechterende pistecondities. Dit vormt een aanzienlijk contrast met de omstandigheden in andere Alpenlanden. Lees meer over Oostenrijk.

Door Jeroen Elferink van WeerOnline.nl | Hoofdfoto: Sietske Engelen


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer